Published On: Pon, ruj 29th, 2014

RAGUŽ, LISTOPAD 2010: Oni koji biraju hrvatskog člana predsjedništva bošnjačkim glasovima žele konfronataciju

Kandidat Hrvatske koalicije HDZ 1990 – HSP BIH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž izjavio je nakon objave prvih neslužbenih rezultata kako treba što prije otkloniti stanje prema kojemu drugi narodi mogu birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

“Po ovome se vidi, i da su Hrvati imali jednog kandidata, ne bi imali nikakva jamstva po ustavnom i izbornom zakonu da bi on bio izabran. Znači otpada priča i odgovornost koja se prebacuje Hrvatima jer vidimo da drugi mogu većinskom voljom izabrati. To je sadašnje rješenje po Aneksu IV Daytonskog sporazuma i svi oni koji misle dobro BiH treba biti fokusirani na otklanjanje tog stanja nakon ovih izbora”, poručio je Raguž iz izbornog stožera Hrvatske koalicije. 

Što se tiče vlastitih rezultata, Raguž je kazao da su na tragu njegovih realnih očekivanja, s obzirom na kapacitet i infrastrukturu s kojom je raspolagao te s načinom na koji je vodio svoju kampanju, a ocijenio ju je pozitivnom. 

“Nažalost, vidimo se da se ponovno biraju većinom osobe koje su protekle četiri godine išle na konfrontaciju, tako da oni preuzimaju odgovornost za naredne četiri godine”, kazao je Raguž, zahvalivši svojim glasačima na ukazanom povjerenju.

Martin Raguž  4.listopada 2010.g.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare