Published On: Pon, srp. 9th, 2018

Tajland: Osmi dječak spašen, a četvorica s trenerom još su u špilji

Osmi dječak je izvučen iz špilje u Tajlandu, prenosi BBC. Ondje su još ostala ukupno četiri dječaka i njihov trener.

CNN prenosi da je član spasilačke ekipe kazao da je za danas završila akcija spašavanja.

Jučer su spašena četiri dječaka zatočena u špilji još od 23. lipnja. Akcija je nastavljena jutros, a zaustavljena preko noći kako bi se napunili spremnici sa zrakom.

Jučer su izvučena četiri dječaka, a danas također četiri. Prevezeni su u bolnicu Chiang Rai Prachanukroh, udaljenu 70 km.

Govoreći o jučer spašenim dječacima šef spasilaca Narongsak Osottanakorn kazao je da su oni dobra zdravlja i da su u bolnici zatražili prženu rižu. I ministar unutarnjih poslova Anupong Paochinda potvrdio je da su dječaci dobra zdravlja.

Identitet spašenih dječaka, koji su u bolnici smješteni na posebni odjel, nije objavljen iz poštovanja prema obiteljima onih koji su još u špilji.

Neki mediji prenose da spašenim dječacima neće biti dozvoljen fizički kontakt s obitelji dok ne prestane opasnost od infekcija.

Spasioci su odlučili krenuti u opasnu operaciju spašavanja zbog straha da bi razina vode opet mogla porasti. U nedjelju su iskoristili suho vrijeme i krenuli u akciju prije nego što se očekivalo. Prva faza spašavanja prošla je “glatko” i oslobođeni dječaci su “u dobrom stanju”, objavile su tajlandske vlasti.

Zbog loše vremenske prognoze idućih dana spasioci će morati raditi vrlo brzo kako bi izvukli ostale dječake.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer