Published On: Čet, lip 6th, 2013

TAJ ŠALJIVI IFIMES: Konfliktnom Komšiću koji je unio razdor u regiji i BIH priznanje za doprinos stabilnosti i miru


Kako je priopćeno  iz ove organizacije, na svečanosti koja će narednog tjedna  biti održana na Bledu, u Sloveniji, Komšiću će biti uručeno priznanje za poseban doprinos stabilnosti i miru na zapadnom Balkanu. 
Osim Komšića, ministar vanjskih poslova Njemačke Guido Westerwelle dobit će priznanje “Svjetska pozitivna osoba s područja vanjske politike 2012. “, generalni tajnik Arapske lige Nabil El-Araby priznanje” Svjetska ličnost 2012. “, te Hannes Swoboda, zastupniku u Europskom Parlamentu, predsjednik Skupine naprednog savezništva socijalista i demokrata u EP, priznanje” Najprepoznatljiviji europski političar na zapadnom Balkanu “. 

Veleposlaniku Jean-Paulu Carteron, utemeljitelju i predsjedniku Crans Montana Foruma, bit će uručeno priznanje za životno djelo. Priznanja će laureatima uručiti počasni predsjednik Instituta Stjepan Mesić, predsjednik Savjetodavnog odbora Budimir Lončar, potpredsjednik Savjetodavnog odbora Zoran Živković, članica Savjetodavnog odbora Jadranka Kosor i direktor instituta Bakhatyar Aljaf. 

Događaju će pored vodstva instituta sudjelovati brojni političari, gospodarstvenici i ličnosti iz javnog života iz Slovenije i država Balkana i Bliskog istoka. Uvodne riječi će izložiti direktor Instituta Zijad Bećirović, a pozdravni govor održat će Craig T. Smith, predsjednik Vijeća instituta. 

U kulturnom programu nastupit će doajen slovenskoga filma glumac Demeter Bitenc.

Hrvatima u BIH zanimljivo će naročito biti gledati kako Komšiću nagradu uručuje Kosorica dok joj Mesić plješće. Sve je to dobro za političko otriježnjenje i okretanje samima sebi umjesto upornog gledanja u Zagreb.