Published On: Pon, srp 4th, 2022

TADIĆ: Srbija postala kriminalna država


Predsjednik srbijanske Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponese političku odgovornost za loša kadrovska rješenja i podnese ostavku, ocijenjujući je da je Srbija postala kriminalna država.

Tadić, koji je nekadašnji predsjednik Srbije je, u intervjuu za list Nova, rekao da ministar Nebojša Stefanović i nekadašnja državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Dijana Hrkalović, „iznijetim međusobnim optužbama zapravo iznad svega optužuju Vučića, jer oni su njegovi najbliži suradnici i ogledalo njegove vlasti“.

„U tom smislu on bi morao podnijeti političku odgovornost za takve svoje kadrove, a oni svakako nisu izuzetak, već pravilo svih ovih godina. Umjesto toga, on se postavlja u poziciju žrtve i jedini komentar mu je da bi nadležni trebali raditi svoj posao“, rekao je Tadić, prenosi Beta.

Tadić je naveo da „kao čovjek koji desetljeće nosi teret optužbi za loša kadrovska rješenja ima moralno pravo pozvati na takvu političku odgovornost“.

„I to ne samo što sam je ja uvijek nosio u odnosu na moje kadrove, već i zato što moja ni najgora kadrovska rješenja svakako nikad nisu bila osumnjičena za umiješanost u monstruozne zločine i brutalni organizirani kriminal. Za umiješanost u takav kriminal dovoljna je samo i sumnja, a kamoli osnovana sumnja, da politički najodgovorniji podnese ostavku“, rekao je Tadić.

Kako je istaknu, „u svakoj normalnoj zemlji bi zbog ovoga pala vlada, a predsjednik bi podnio ostavku, a ne igrao ulogu nevine žrtve“./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Istina Jovane Posrbico
Istina Jovane Posrbico
1 mjesec prije

Aj Borise nemoj srca ti govoriti istinu, niti su tvoji kršćani niti ih zanima istina.

Niti se isplati to, niti se uklapaš u srpstvo, koje je u srži prljava laž.

Nastavi spavati ko što i tvoji to rade već preko 100 godina.

🇷🇸Jovke🇷🇸
🇷🇸Jovke🇷🇸
1 mjesec prije

Šta oće ovaj izdajnik koji je prodao Srpske heroje za šaku Američki dolara.Na čelu sa presednikom Vučićem Srbija je danas cenjena zemlja u celom svetu i vodeća sila na Balkanu.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  🇷🇸Jovke🇷🇸
1 mjesec prije

Vodeća jeste,uvijek samo nekog iz Bosne da je voda ko Kobilu…

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Šareni djikan BEZ brade…kada to srbija bješe BEZ kriminalaca…svaki sistem ste potkradali,cak i onaj slovenski prema osmanlijama,..bilo vam i tada puno porez 30%, trećina….sada imate svoju vlast koliki je porez…