Published On: Uto, kol 30th, 2016

TADIĆ: Situacija gora nego 90-ih, pušten je plin u cijelu regiju, jedna iskra može sve zapaliti

Bivši predsjednik Srbije i predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocijenio je aktualnu situaciju u regiji gorom nego 90-ih godina prošlog stoljeća, upozorivši da su posljedice zapaljive retorike drukčije samo zato jer su se promijenile i međunarodne okolnosti, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
U drugim okolnostima ovakva bi retorika već dovela do zveckanja oružjem, izjavio je Tadić u intervjuu za beogradski list Danas, komentirajući napetosti u regiji.
Nažalost, na cijelom prostoru Balkana prevladava stav da se u izbornoj kampanji može sve reći i to je temeljna razlika u odnosu na moju politiku. U vrijeme mog mandata nismo imali problema s Hrvatskom jer smo mi inicirali i generirali prijateljske regionalne odnose i doprinosili politici pomirenja, rekao je Tadić.
Bivši srbijanski predsjednik ocijenio je da aktualna srbijanska vlada samo simulira politiku pomirenja. Tjedan dana razmjenjuju uvrede, organiziraju se televizijske emisije govora mržnje i huškanja, a onda tjedan dana upućuju mirotvorne poruke. Tu nema nikakve iskrenosti, rekao je Tadić u intervjuu.
Tadićeva je ocjena i da su odnosi u regiji sada takvi da jedna teška riječ može srušiti sve što je učinjeno na izgradnji regionalnih odnosa do 2012. Pušten je plin iz boce u cijelu regiju i jedna iskra može sve zapaliti, tvrdi Tadić i sugerira da bi EU trebao reagirati ne samo na ono što dolazi iz Hrvatske već i iz Srbije./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x