TADIĆ: Mektić podriva ustavni poredak, izjavu o razvaljenoj državi objasnit će u Tužiteljstvu

Poručujem građanima Bosne i Hercegovine da BiH nije razvaljena zemlja i ako ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tvrdi da je BiH razvaljena zemlja, pozivam ga da podnese neopozivu ostavku, poručila je v.d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

Ona je kazala da je danas 11 mjeseci od kada ju je VSTV postavilo na ovu značajnu funkciju.

“Uspjeli smo postići potpunu stabilnost, dobre rezultate, stabilizirati instituciju i doprinijeti da cjelokupno pravosuđe u BiH na osnovu naših rezultata ima stabilnost o kojoj smo za vrijeme konferencije ministra sigurnosti BiH danas čuli niz neistina”, kazala je Tadić, prenosi N1.

Ona je kazala da će Dragan Mektić morati objasniti u Tužiteljstvu BiH “zašto je BiH razvaljena”.

“U Tužiteljstvu BiH nema posebnih predmeta, svi se rade profesionalno i stručno i za sve će biti donijeta odluka. Odluke mogu biti pozitivne s optužnicom, ali i negativne. O tome ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme. Pritisci koji se vrše na rad Tužiteljstva su neprimjereni i o tome ću obavijestiti VSTV, Predsjedništvo BiH. Smatram da se ovakvim izjavama vrši podrivanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine”, kazala je v.d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH./HMS/