Published On: Sri, velj 9th, 2022

TADIĆ: Ako ne dođe do dogovora nisam za izlazak na izbore pod ovim uvjetima

„Ako ne dođe do dogovora nisam za izlazak na izbore pod ovim uvjetima“, kazao je emisiji Kompas RTV Herceg-Bosne predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta F BiH Ivo Tadić te, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, dodao kako se izbori mogu pomjeriti i za nekoliko mjeseci, kao i u Mostaru.

„Ako se ne postigne dogovor moramo vidjeti kako izaći iz svega ovoga. Ukoliko napravimo pogrešan korak, ukoliko Bošnjaci potpuno ovladaju Domom naroda bojim se da bi to bio naš politički kraj u BiH“, poručio je Tadić. Naglasio je kako je ova generacija zrelija od one iz 2001. godine koja je proglasila Hrvatsku samoupravu te kako je sada atmosfera znatno povoljnija i u međunarodnoj zajednici.

Objasnio je kako bi u slučaju bošnjačkog nametanja šest izaslanika u hrvatski klub u Domu naroda bošnjačka politika imala dodatni prostor da u sljedeće četiri godine pripremi zakone i izmjene Ustava u smjeru unitarne države.

Edim Fejzić i Anel Šahinović su u Klubu Hrvata Doma naroda, a Tadić kaže kako glasuju i često ih podrže, ali ne i onda kada treba.

„Promjeni se nacionalnost i uđe se u Klub Hrvata Doma naroda. Zakon je to omogućio zato i jesmo gdje jesmo i zbog toga imamo problem o kojem govorimo“, kazao je Tadić.

Novinar Hrvatskoga Medijskog Servisa Branimir Galić u emisiji Kompas je kazao kako je postavio pitanje Ustavnom sudu BiH je li odluka po apelaciji Ljubić provedena. „Dobio sam odgovor da prema posljednjem izvješću o izvršenju odluka, koji je Ustavni sud BiH usvojio 26. siječnja 2022. godine, Parlamentarna Skupština BiH nije izvršila odluku U 23/14 od prvog prosinca 2016. godine koja je u javnosti poznatija kao predmet Ljubić“, kazao je Galić.

Zastupnik SDP-a u Hrvatskom saboru Arsen Bauk u emisiji Kompas je kazao kako Hrvatska i SDP RH mogu pomoći tako da upozoravaju na to da se trebaju provoditi odluke, prije svega Ustavnog suda BiH. „Predsjednik Zoran Milanović već sada otvorenije upozorava na to“, naglasio je Bauk.

Tadić se osvrnuo i na događaj iz 2011. godine kada mu je podmetnuta auto-bomba. „Tada su vršili pritisak na mene da budem šesta ruka u Domu naroda i vidite kako se daleko išlo. Trojica koji su to uradili i bili u lancu s ljudima iz vrha na sudu su dobili 16 i pol godina zatvora. To je bio teroristički napad“, kaže Tadić dodavši kako se podmetalo da mu je samo pukla guma. „Ne može puknuti guma i ostati rupa u betonu“, rekao je Tadić. Više o svemu u videoprilogu./HMS/

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Srbče
Srbče
3 mjeseci prije

Šta koji djavo tražite mrvice,i kad dobijete da birate svog predstavnika i dalje nista neće promjeniti njihovu politiku prema Hrvatima.Jedino što spašava Hrvate je 3 entitet,udarite šakom o sto i sad kad gospoda budu predlagala dejton 2 vi na sto svoj dejton dva budite spremni na njega.A ne dejton 2 po mjeri Sarajevskih djilkoša.3 entiteta gradjanska je jedino sto može opstati,i niko nema pravo da se mješa iz drugog entiteta u politiku drugih.

Bundes-Baalija Ahmetović, nova nada Global-Džihada
Bundes-Baalija Ahmetović, nova nada Global-Džihada
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
3 mjeseci prije

Svaka Ti čast na ovom komentaru 😎 ali – ipak mi nemamo legendu Dodika 🙁 – a Draganče nam se boji sankcija 🙁 !

Nije muško tko nema američke sankcije 😎 – mislim da bi ovo svaki dan trebali ponavljati Dragančetu 🙂 !

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Bundes-Baalija Ahmetović, nova nada Global-Džihada
3 mjeseci prije

To ti jos na sjevernom polu?
Vidim, i dalje ti IQ – 40. Nesto kontam, tebi je IQ toliki i da ljetujes u Sahari..

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Bundes-Baalija Ahmetović, nova nada Global-Džihada
3 mjeseci prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog i od trećeg ali ne prsta od Dode i do malog od BAKETA

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
3 mjeseci prije

Pregledaj ti traktor za svaki slučaj…zna se kome pripada Bosna6

Srbče
Srbče
3 mjeseci prije

Samo 3 gradjanska entiteta bez ikakve centralističke moći je ključ za uspjeh BiH.To i jeste smisao i duh dejtona bio,samo što su tvorci mislili da su dva naroda iskreni bosanci,ali nisu svaki narod vuče za svoje interese.

Srbče
Srbče
3 mjeseci prije

Ukinuti nefunkcionalni entitet Federaciju BiH i dati pravo kantonima da sami odluče dali ce se udruziti zajedno u neki entitet i ukinuti svoje kantone.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
3 mjeseci prije

Samo RBIH KASNIJE RB…UKIDANJE ENTITETA I KANTONA.ZA POČETAK TERORISTIMA KATOLICKIM I SVETOSAVSKIM NUDI SE GRADJANSKA…radi mira..bolje prihvatiti..vidjeli ste da smo opstali goloruki …napada SRBIJA nspada hrvatska sa svojim kvinslizima…samo da se rijesimo BAKETA…odoste vi gdje vam je mjest