Published On: Pon, lis 17th, 2016

Tabaković: Bošnjaci ne trebaju razmišljati o napuštanju Srebrenice


Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Alija Tabaković izjavio je za Fenu da će, bez obzira na rezultate izbora u Srebrenici, osobe koje su vodile izborni proces u Srebrenici zajedno s aktualnim načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, uložiti žalbu zbog nepravilnosti tijekom održanih izbora.
– Bez obzira na ishod rezultata, mi u Srebrenici moramo ostati mirni i dostojanstveni. Ne smijemo nasjedati na provokacije koje dolaze s druge strane – naglašava Tabaković.
Poručuje da u svakom slučaju Bošnjaci ne trebaju razmišljati o napuštanju Srebrenice, “jer bi to bilo kobno za naš narod“ te podvlači da Bošnjaci “nakon svega trebaju izvući pouku i poruku što činiti u narednom periodu“.
– Mi koji smo odgovorni za narod, moramo voditi računa kako zadržati bošnjačko stanovništvo u Srebrenici i radnu snagu u Srebrenici te omogućiti nesmetan život u svakom segmentu – poručuje u izjavi za Fenu Tabaković.
Prema još preliminarnim i neslužbenim rezultatima izbora, kandidat koalicije Zajedno za Srebrenicu Mladen Grujičić osvojio je 4.675 glasova, dok aktualni načelnik i kandidat probošnjačkih stranaka Ćamil Duraković ima 3.902 glasa.
Dnevnik.ba