Published On: Pon, ruj 20th, 2021

TA PRIKOLICA IZGLEDA BAŠ ONO VITEŠKI: Nakon skupocjene jahte, naša tvrtka je pokupila sve nagrade izradom prve bh. prikolice

Prva bh. kamp prikolica u konkurenciji od 600 izlagača osvojila je priznanja na gotovo svim sajmovima u svijetu na kojim se pojavila.

Denis Kraljević, vlasnik firme Derubis yachts

“Biti kao što smo mi u Australiji bili proglašeni za najbolju kućicu je velika stvar. I među top 5 svih izlagača u svim kategorijama. To smo doživjeli i u drugim zemljama, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, svi stručni časopisi, ljudi vezani za tu industriju su dali svoju ocjenu”.

Denisa Kraljevića je u BiH dovela ljubav. Naime, prije nekoliko godina oženio je Vitežanku Lejlu, a sa sobom je u ovaj bh. grad donio vještine koje su bh. majstorima dosad bile nepoznate. Tako je prije kamp prikolice, u Vitezu napravljena i prva bh. jahta.

Bajro Delić, firma Derubis yachts

“Sa Denisom je lako, još malo pa ćemo i avione proizvoditi. Malo je zahtjevno pošto mi nismo ovdje se susretali s tim, ima dosta komplikovanih stvari u kojima nismo imali iskustva, ali eto, ima nam ko pokazati”.

Almir Mehić, kompanija Derubis yachts

“Sve što znamo sada naučio nas je, bio je cijelo vrijeme uz nas, niko nije radio to ovdje, pogotovo u Bosni.”

Vlasnici kažu da posla imaju za čitavu sljedeću godinu. Ugovor su sklopili sa 20 tvrtki u svijetu.

Proizvodnju namjeravaju povećati na 300 jahti i prikolica godišnje, a za to će im trebati proširenje proizvodnih kapaciteta.

Uskoro će, kažu, kamp prikolicu predstaviti u Sarajevu, gdje će Bosanci i Hercegovci iz prve ruke moći se uvjeriti kako izgleda luksuz proizveden u BiH.

Više u prilogu kolega sa BHRT-a:

guest
nije obvezno
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x