Published On: Sub, lip 7th, 2014

Svjetsko prvenstvo krivo za rast uvoza TV prijemnika u BiH

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu povećalo je prodaju televizijskih uređaja u Bosni i Hercegovini u prvih pet mjeseci ove godine za oko 30 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Na ovakav trend sigurno je utjecala činjenica da se reprezentacija naše zemlje kvalificirala u završnicu planetarno najprestižnijeg sportskog natjecanja, iako je nogomet u zadnjem desetljeću prešao samo aspekt igre i postao ogroman biznis.
Nema sumnje da je u BiH Svjetsko prvenstvno u nogometu izazvalo pojačanu potražnju za najsuvremenijim TV uređajima koji omogućavaju vrhunske standarde u prenosu slike, a samim tim i obogaćuju percepciju događaja.
Potvrđuju to i podaci o uvozu televizijskih uređaja koje je za Agenciju Fena potvrdio Ratko Kovačević, načelnik Odjela za komunikacije Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.
Naime, u prvih pet mjeseci 2014. godine u Bosnu i Hercegovinu je ukupno uvezeno televizijskih uređaja 59.641, ukupne vrijednosti 27 milijuna KM.
Radi se o svim TV uređajima: plazma TV, LCD TV i LED TV.
”Ako se ove brojke usporede s uvozom TV uređaja u prvih pet mjeseci prošle, 2013. godine, u BiH je u ovoj godini uvezeno 13.387 TV uređaja više u odnosu na isto razdoblje prošle godine , kada je uvezeno ukupno 46.254 komada TV prijemnika, ukupne vrijednosti 21 milijun KM”, precizirao je Kovačević.
Inače, u tijeku cijele 2013. godine u Bosnu i Hercegovinu ukupno je uvezeno 129.797 komada TV uređaja u ukupnoj vrijednosti 58 milijuna KM.
Fena