Published On: Thu, Oct 1st, 2015

Svjetski su se mediji raspisali o fotografiji napete zdravice Obame i Putina (njihovi pogledi sve govore)

Svjetski mediji, ali i društvene mreže zaokupljeni su jednom fotografijom s jučerašnjeg sastanka američkog predsjednika Baracka Obame i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Nakon govora u Ujedinjenim narodima o Siriji i Ukrajini, dvojica su predsjednika nazdravila šampanjcem, a izrazi njihovih lica i razmjena pogleda pokrenuli su lavinu komentara.
“Putin slavi i smiješi se dok dotiče Obaminu čašu tijekom zdravice. Zauzvrat od Obame, koji diplomatski uzvraća na njegov potez, dobiva ledeni pogled”, piše Daily Mail. “Toliko je toga ovdje… Putinovo gotovo slavodobitno zlobno smješkanje; Obamin neprekriveni prijezir (postoji nepogrešivi “završimo s ovim” izraz na njegovu licu) prema čovjeku s kojim nazdravlja… Ali njihove oči su u potpunosti blokirane”, opisao je fotografijuVox.

Prvi sastanak nakon dvije godine

“Prilično intenzivna zdravica”, napisao je na svom Twitter profilu jedan od urednika CNN-a.
Podsjetimo, američki i ruski predsjednik jučer su se suglasili da će njihovi vojni dužnosnici razgovarati o tome kako izbjeći sukob oko potencijalne operacije u Siriji, gdje Moskva isključuje kopnene akcije, ali ne i zračne udare, no razilaze se oko uloge sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.