Published On: Uto, pro 29th, 2020

SVJETSKI MEDIJI PRENOSE GRADONAČELNIKA PETRINJE: “Ovo je kao Hirošima”

U razornom potresu koji je u utorak pogodio Hrvatsku poginula je djevojčica, više je ozlijeđenih, a potres su osjetili Sisak, Zagreb, drugi hrvatski gradovi pa i susjedne zemlje, pišu svjetski mediji ističuću dramatične riječi gradonačelnika Petrinje koji je stanje u epicentru potresa usporedio s Hirošimom.

Poginula je najmanje jedna osoba, djevojčica, i ima ozlijeđenih, rekao je Darinko Dumbović, čelnik grada 50-tak kilometara od Zagreba, prenosi dpa.

“Ovo je užasno, ima žrtava, ima ozlijeđenih. Vidjeli smo jedno dijete da je poginulo na trgu”, dodao je.

Situaciju u gradu usporedio je sa Hirošimom, navodi je Tanjug.

“Ovo kao da je Hirošima, pola grada mi nema. Nalazim se trenutno pred mrtvom djevojčicom koja je poginula, čekamo pomoć”, rekao je Dumbović.

Sedmero inženjera spašeno je iz ruševina zgrade koju su pregledavali nakon ranijih potresa magnitude 5.2 i 5.0 u ponedjeljak. Petrinja je čini se najteže pogođena, ali ruševina ima na ulicama Siska i Zagreba, dodaje njemačka agencija.

Svjetski mediji objavili su da je nuklearka Krško u Sloveniji, nedaleko od granice s Hrvatskom, zatvorena iz opreza, dok se ne procijeni nastala šteta.

Snažan potres magnitude 5.3 pogodio je Zagreb 22. ožujka i taj potres je do današnjeg dana bio najsnažniji potres u 140 godina, podsjeća Reuters. Dodaje da je N1 snimio izvlačenje muškarca i djeteta iz ruševina.

I reporter Al Jazeere svjedočio je izvlačenju dječaka i njegovog oca iz automobila zatrpanog u ruševinama.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x