Published On: Fri, Oct 23rd, 2020

Svjetski mediji bruje o Osmanu Mehmedagiću: Nezakonito špijunirao ljude, podignuta optužnica

The Washington Post, ABC News, The Star, FOX 5, The Telegraph i The Associated Press samo su neki od svjetskih medija koji su objavili informaciju o tome da je protiv direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića podignuta optužnica

Brojni svjetski mediji izvijestili su danas kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv kompromitiranog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica, piše PRESS.

The Washington Post, ABC News, The Star, FOX 5, The Telegraph i The Associated Press samo su neki od svjetskih medija koji su objavili informaciju o tome da je protiv direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića i uposlenika OSA BiH Muhameda Pekića podignuta optužnica zbog zlouporabe službenog položaja i ovlasti.

 

Svjetski mediji prenose da su Mehmedagić i Pekić optuženi zbog toga što su navodno koristili resurse državne agencije za špijuniranje osobe koja je protiv Mehmedagića podnijela krivičnu prijavu.

“Tužiteljstvo BiH u četvrtak je priopćilo kako je čelnik Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić, zajedno s direktorom Odjela za cyber sigurnost te agencije Muhamedom Pekićem, navodno tražio informacije i fotografije u vezi s tom osobom”, pišu svjetski mediji.

Također, navodi se kako je Tužiteljstvo BiH zatražilo “da se dvojac suspendira s dužnosti” i da optužnicu mora potvrditi Sud Bosne i Hercegovine.

(TBT)