Published On: Sri, kol 25th, 2021

Svjetska cliff diving elita doputovala u grad na Neretvi

U Grad na Neretvi stigli su skakači i skakačice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, koji će u subotu 28. kolovoza po šesti put prirediti spektakl na Starom mostu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na mostarski aerodrom u utorak je sletio luksuzni Douglas DC-6B kojom je u Grad na Neretvi stiglo 13 skakača i 13 skakačica koji će ovih dana na Starom mostu ponovo demonstrirati svoje zadivljujuće umijeće i skokove od kojih zastaje dah, na trećoj ovogodišnjoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

„Letjeti izravno za Mostar je bilo sjajno. Sjajan osjećaj, siđete s aviona, vidite taj most i znate: tu smo. Mostar uvijek zauzima veoma posebno mjesto u našim srcima. Ovdje smo dobrodošli kao nigdje drugo, tako da mislim da su svi sretni“, izjavio je osmerostruki prvak i branitelj titule Gary Hunt.

„Prošle su dvije godine otkako smo bili ovdje. Jako smo uzbuđeni zbog povratka i što ćemo ponovo skakati sa Starog mosta. Zaista je lijep osjećaj biti opet u Mostaru. Stigli smo jutros Douglasom DC-6. Kakav sjajan uvod u natjecanje!“, složila se Rhiannan Iffland, aktualna prvakinja i vlasnica četiri titule.

Za natjecatelje je, kako sami kažu, let bio izuzetno zanimljiv i ugodan, ali su prvenstveno sretni zbog ponovnog dolaska u Mostar i povratka natjecanjima, naročito nakon što je prošle godine prvenstvo otkazano zbog zdravstvene situacije u svijetu.

„Sjajan osjećaj. Nikada nismo imali ovako dugu pauzu. Prvenstvo se vratilo, već smo imali jedno natjecanje. Kod svakoga možete osjetiti natjecateljski naboj, svi želimo pobijediti. Zaista ću dati sve od sebe da pobijedim ovdje. Uvijek se trudim, ali ovo je posebno. Mislim da će ovo prvenstvo biti najteže do sada, natjecanja su na visokoj razini, tako da ciljam na prvo mjesto“, kaže Hunt.

„Za mene osobno, početak je bio dobar. Zaista sam uživala da ponovo budem na skakaonici i natječem se. Odmah sam pronašla svoj ritam, i jako sam sretna zbog toga“, zadovoljna je za sada Iffland.

Zanimljivost ove godine jeste to da će u prvoj seriji skakati izravno s luka Starog mosta.

Od druge serije skokova, koja je na rasporedu u petak, skakat će se sa platforme visoke 27 metara za muškarce, odnosno 21 metar za žene. Finale počinje u 15 sati u subotu 28. kolovoza, kada su na rasporedu treća i četvrta serija. Finalne serije skokova bit će u izravnom prijenosu putem Red Bull TV./HMS/

guest
nije obvezno
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x