Published On: Čet, sij 8th, 2015

Svijet ujedinjen u osudi napada na novinare: Svi smo Charlie!

“Ja sam Charlie!, Svi smo mi Charlie!, ključne su riječi pod kojima korisnici društvenih mreža osuđuju teroristički napad počinjen na redakciju satiričkog tjednika.

Svim srcem, uz Charlie Hebdo, napisao je crvenom bojom poznati francuski karikaturist Plantu na Twitteru. Francuski novinari sastavili su zajedničko priopćenje kojim izražavaju solidarnost s kolegama iz satiričkog lista, piše dnevnik Le Monde u internetskom izdanju.

Elsa Vigoureux, urednica lista Nouvel Observateur, koja je stigla na mjesto napada piše Svi smo u šoku i zabrinuti za budućnost. U (redakciju) Charlie Hebdo u podne stiglo je mnogo novinara, mnogi od njih spontano, da doznaju vijesti o žrtvama iako ni u 17 sati navečer popis nije bio konačan.

Radio France, Le Monde i France Television objavljuju da na raspolaganje Charlie Hebdou i njegovoj ekipi stavljaju sva svoja ljudska i materijalna sredstva da Charlie živi, piše u pripoćenju objavljenom pod naslovom Neka živi Charlie.

Pozivaju sve ostale novinare i medije da im se pridruže “u obrani načela neovisnosti i slobode misli i izražavanja, što su jamci naše demokracije”.
Priopćenje je tek prvi potez, a razmatraju se i drugi te je jedna od opcija da svi mediji objave karikature Charlie Hebdoa, a napose karikaturista Charba.

Ubojice, kada su ušli u prostorije Charlie Hebdoa, imenom su baš njega tražili, piše Le Monde.

Ključna riječ Svi smo mi Charlie okupila je korisnike Twittera i drugih društvenih mreža. Ako Bog postoji, on ne ubija zbog crteža, twittao je jedan, a Htjeli ste ubiti Charlie Hebdo, upravo ste ga učiniti besmrtnim, drugi korisnik.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare