Published On: Sri, lip 8th, 2022

Svih 113 slučaja majmunskih boginja u Njemačkoj su muškarci

Oko tri tjedna nakon prvog otkrića majmunskih boginja u Njemačkoj, broj zaraženih koje je registrirao Institut Robert Koch (RKI), nacionalni institut za borbu protiv zaraznih bolesti, porastao je na 113 i svi su muškarci.

“U svim slučajevima zaraze u Njemačkoj prijavljenim RKI-ju radi se o muškarcima”, rekla je u srijedu glasnogovornica Instituta.

Institut je u utorak imao podatke o 80 slučajeva širom zemlje.

Prema prijašnjim podacima, čini se da je Njemačka jedna od europskih država s posebno visokim brojem zaraženih, zajedno s Britanijom, Španjolskom i Portugalom.

Majmunske boginje smatraju se manje zaraznom bolešću u usporedbi s velikim boginjama, koje su iskorijenjene od 1980.

Prema Institutu, virus se obično prenosi s osobe na osobu bliskim tjelesnim kontaktom. Stručnjaci su upozorili na mogućnost daljnjeg širenja virusa, primjerice na nadolazećim festivalima i zabavama.

Prema informacijama iz regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Europu od prošlog tjedna, dosadašnji podaci pokazuju da je epidemija u europskoj regiji WHO-a već bila u tijeku sredinom travnja.

To je najveća i zemljopisno najraširenija epidemija majmunskih boginja ikad zabilježena izvan endemskih područja u zapadnoj i središnjoj Africi./HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
5 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josko

Nek pocrka phederski zapad u najgorim mukama!

Anonimac

Znaci da ti i familija koja je na Zapadu pocrka isto?

Bruce Lee 🐉🐲

peederska posla

Anonimac

EU komisija će da izumre…s njom i briselski ćato?

🇵🇾👍🇵🇾

99 kom su muslimani.. 😁