Published On: Ned, ruj 26th, 2021

Švicarci na referendumu odlučuju o istospolnim brakovima

Glasači u Švicarskoj, jednoj od zadnjih europskih zemalja koje još uvijek brane istospolne brakove, odlučit će na referendumu u nedjelju o tome hoće li dopustiti parovima istog spola da sklope brak i usvajaju djecu.

Savezna vlada i parlament već su usvojili dopunjeni zakon, no protivnici predvođeni desnom Švicarskom narodnom strankom (SVP) forsirali su održavanje referenduma o tom pitanju u sklopu švicarskog sustava izravne demokracije.

Prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja, pobornici istospolnog braka su u vodstvu pa oko 63 posto ispitanika navodi da podupire takvu bračnu zajednicu, ali je kampanja protiv takvog zakona ojačala posljednjih tjedana.

Prve naznake o ishodu glasanja očekuju se prijepodne, a konačni rezultat trebao bi biti objavljen kasnije tijekom dana.

Izmijenjeni zakon omogućit će istospolnim parovima da se vjenčaju, te da posvoje djecu koja nisu s njima povezana. Oženjenim lezbijskim parovima također bi bilo dopušteno imati djecu donacijom sperme, što je trenutno legalno samo za oženjene heteroseksualne parove.

Također će stranim supružnicima švicarskog pojedinca olakšati dobivanje državljanstva./Hina/HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ŠOKAC
ŠOKAC
10 mjeseci prije

E sada otkuda OVOLIKA BORBA od UZP i genocidasa da licimo na švajcarsku…a ono tamo Krme iz teherana sa slovenačkim zetom i srpskom snajkom kaze na Crnoj inetrnacionali u mađarskoj suprotno

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
10 mjeseci prije

Evo krećem u akciju i ti možeš ako hoćeš

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
10 mjeseci prije

Spremi TNT prsluće ,oky talibančiću

ŠOKAC
ŠOKAC
10 mjeseci prije

Hoće li se žvaljota Komšić izjašnjavati u povodu dana mlake mu braće po ludosti