Published On: Sri, lis 16th, 2013

Svi smo postali taoci rješavanja hrvatskog pitanja

Aleksandra Pandurević se nada da će konstatacija iz izvještaja o fiskalnoj i financijskoj situaciji ‘razdrmati ove koji čine vlasti da konačno priznaju da BiH ima veoma ozbiljnih financijskih problema, da se nalazi pred bankrotom, da se zadužuje da bi vraćala stare dugove i da moraju biti provedene reforme’.
Poslanca SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević smatra da BiH treba zabrinuti što je jedina od zemalja u regiji dobila negativan izvještaj Europske komisije o napretku u ovoj godini, što govori da vrlo lako može ostati crna rupa na Balkanu.

Pandurevićeva zamjera što u izvještaju nije striktno navedeno tko je odgovoran za neprovođenje odluke Suda u Strasbourgu u predmetu “Sejdić- Finci”, jer je posljednji sastanak lidera u Briselu pokazao da se čeka rješenje iz Federacije BiH.

“To je jasno i Briselu i bilo bi korektno da su u izvještaju naveli da su lideri u FBiH ti koji su odgovorni za nesprovođenje odluke `Sejdić i Finci` zato što smo svi postali taoci rješavanja hrvatskog pitanja”, rekla je Pandurevićeva Srni.

Ona se nada da će konstatacija iz izvještaja o fiskalnoj i financijskoj situaciji “razdrmati ove koji čine vlasti da konačno priznaju da BiH ima veoma ozbiljnih financijskih problema, da se nalazi pred bankrotom, da se zadužuje da bi vraćala stare dugove i da moraju biti provedene reforme”.

“Stvar s kojom se nikako ne mogu složiti u izvještaju je konstatacija da je uspjela reforma pravosuđa. Sama činjenica da se u izvještaju navodi da se ne procesuiraju kaznena djela koja se tiču korupcije, a koja se odnose na osobe visokog profila, govori da tužiteljstva ne rade svoj posao, a onda kažu da je reforma uspjela. To je krajnje kontradiktorno”, istaknula je Pandurevićeva.

Srna