Svi putovi vode u Poznan

Hrvati će nakratko zaboraviti da žive u recesiji i da je nezaposlenost problem broj jedan u zemlji. Ni posljednju kunu i euro nekima nije bilo teško dati za 25 sati dug put do Poznanja, u kojem u 18 sati igraju Hrvatska i Italija.

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je odradila posljednji trening uoči dvoboja koji bi mogao odvesti Hrvatsku u četvrtfinale.

Izbornik Slaven Bilić smatra kako Italija igra raznovrsnije od Španjolske i baš u toj nepredvidivosti leži njezina snaga.

– Igraju specifično i zbog toga ih jako cijenim.

Bilić ni ovog puta nije želio otkriti sastav, niti je želio otkriti hoće li mijenjati formaciju i zaigrati zatvorenije.

– Nisam pobornik mijenjanja sustava igre, a sastav uvijek objavljujem sat vremena prije utakmice. Naravno, igračima ću ga objaviti prije, poručio je.

Premda hrvatska nogometna reprezentacija nikada nije izgubila od Italije, Bilić ne vjeruje previše u tradiciju.

– Lijepo je znati da nikada nismo izgubili, tradicija je dobra stvar, no malo znači, kazao je. Dodao je kako se ne želi uzdati u podatak da smo u pet međusobnih susreta tri puta pobijedili, a dva puta remizirali. To su ipak samo podaci s papira. Teren je ipak mjerilo stanja. Uzdam se u našu snagu i kvalitetu, rekao je hrvatski izbornik.

S ponosom je naglasio kako od prvog dana kada je Hrvatska postala neovisna država igrači s velikim žarom nose kockasti dres

– Svi vole igrati za svoju reprezentaciju, no kod nas Hrvata to je posebno izraženo. Na pitanje što misli o možda i najvećoj zvijezdi talijanske reprezentacije Mariju Balotelliju, Bilić je bio vrlo jasan – Balotelli je vrhunski napadač, pravi genijalac, a poznato je kako su genijalci najbliži onima najluđima.

Podsjetimo, Hrvatska nogometna reprezentacija izvrsno je otvorila nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. U prvom kolu skupine C Vatreni su u Poznanu slavili protiv Irske s 3:1.