Published On: Pon, stu 8th, 2021

Svi pripravnici žele u Vladu HNŽ-a

Vlada je uputila poziv gradonačelnicima i načelnicima općina i gradova odnosno vlastima u jedinicama lokalne samouprave da se aktivno uključe u ovaj program…

Na Javni poziv Vlade Hercegovačko-neretvanske županije za prijam vježbenika u županijska tijela uprave, upravne organizacije i druge službe, tijela i institucije HNŽ-a, zaključno s današnjim danom odnosno istekom roka za podnošenje prijave, javilo se više od 650 kandidata na raspisanih 100 vježbeničkih mjesta, objavila je županijska vlada.

”Svake godine raste pritisak na županijske resore, tijela i institucije, što je posebno razvidno o omjeru ovogodišnjih brojki potražnje i objektivne mogućnosti za prijem kandidata”, navela je Vlada HNŽ-a dodajući kako želi da se ”što većem broju mladih visokoobrazovanih ljudi omogući stjecanje prvog radnog iskustva odnosno realizaciju vježbeničkog staža”.

U priopćenju za javnost Vlada je uputila poziv gradonačelnicima i načelnicima općina i gradova odnosno vlastima u jedinicama lokalne samouprave da se aktivno uključe u ovaj program i tako pomognu vježbeničko zapošljavanje kandidata koji dolaze s prostora njihovih gradova i općina.

”Vlada će, kao i dosad, u okviru svojih mogućnosti pružiti maksimalnu moguću potporu mladima, ali je nužno rasterećenje ovog pritiska kako ne bi toliki broj kandidata koji žele dobiti mogućnost za stjecanje prvog radnog iskustva, u konačnici bio odbijen. Skrb za mlade visokoobrazovane osobe u vrhu je prioriteta rada županijske vlade. Međutim, ta su nastojanja zajednička odgovornost i viših i nižih razina vlasti, a pristigli broj zahtjeva svjedoči potrebu zajedničkog djelovanja HNŽ-a s gradovima i općinama. Vlada od predstavnika vlasti u jedinicama lokalne samouprave, onih koji to dosad nisu učinili, očekuje da se uključe u ovaj proces, da planiraju ciljana proračunska sredstva za ovu namjenu i tako, zajednički, što većem broju mladih omoguće jednogodišnji vježbenički angažman, što otvara vrata njihovom budućem zapošljavanju odnosno ostanku na ovim prostorima”, navedeno je.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Neumska Džamija
Neumska Džamija
18 dana prije

G-o-v-na So-r-o-š-evska sa Poskoka

Dunja
Dunja
18 dana prije

Ja bih odmah primila one ljepe nogice

Dunja
Dunja
Odgovori   Dunja
18 dana prije

Mmmm čije su one ljepe nožice. Poskok, može njezin broj mobitela?

Anonimacnogorskeb
Anonimacnogorskeb
Odgovori   Dunja
18 dana prije

Primi mene za onu stvar ako si ženski lik.

djuro
djuro
18 dana prije

Pripravnički u županijskoj vladi je pravi put za sve koji žele ostati u ovoj najradije od države

Anonimacnogorskeb
Anonimacnogorskeb
Odgovori   djuro
18 dana prije

NeradiJa država.

Anonimacnogorskeb
Anonimacnogorskeb
Odgovori   djuro
18 dana prije

Mladi hoštapleri svih nacija.

Anonimacnogorskeb
Anonimacnogorskeb
18 dana prije

Kome je u titino vrijeme padalo nap da se bavi politikom osim bijelog dugmeta i oficirske sarajevske bagre.