Sveučilište u Zadru suspendiralo profesora zbog homofobnog ispada

Ivan Poljaković, profesor na Sveučilištu u Zadru, suspendiran je jer je homofobnim ispadom narušio ugled sveučilišta. Poljaković je u prosincu prošle godine održao izlaganje na susretu mladih Zadarske nadbiskupije, na kojem je homoseksualce usporedio s pedofilima.
IVAN POLJAKOVIĆ, profesor na Sveučilištu u Zadru, suspendiran je jer je homofobnim ispadom narušio ugled sveučilišta. Javila je to portalu 057.info jedna čitateljica, koja je na Sveučilištu uslikala obavijest o Poljakovićevoj suspenziji.
“Obavještavamo studente da prof. Ivan Poljaković do daljnjega neće održavati nastavu jer je suspendiran ‘zbog teške povrede radne dužnosti’ i ‘narušavanja ugleda Sveučilišta’, te ga se ‘udaljava s radnog mjesta’ na osnovu rješenja potpisanog od Rektora 21.12.2012. godine”, stoji u obavijesti koju potpisuje Centar za strane jezike.
Poljaković je u prosincu prošle godine održao izlaganje na susretu mladih Zadarske nadbiskupije, na kojem je homoseksualce usporedio s pedofilima.
“Ako je jedini razlog ‘pa mi se volimo’ i država se u to ne smije petljati, onda možemo isto tako voljeti i kozu ili ovcu. Imate li vi sestru? I volite je? Pa zašto se ne biste oženili? Evo nas četvero se volimo, zašto se ne bismo svi skupa oženili? Eto, to je rodna ideologija, totalna dekonstrukcija društva! Svakih deset godina Hrvatska ima jednu županiju manje, toliki je pad nataliteta. Koja Vlada države, čije stanovništvo izumire, uvodi u škole program koji ruši vrijednosti obitelji?”, rekao je tada Poljaković.