Published On: Ned, lip 4th, 2017

Sveučilište Harvard uvodi kolegij “Game of Thrones”

Koliko je planetarno popularna serija “Game of Thrones” postala opsesija ne samo velikih ljubitelja televizijskih serija, svjedoči novi kolegij kojega ove jeseni uvodi prestižno američko sveučilište Harvard.

Naime, studenti najpopularnijega sveučilišta na svijetu moći će pohađati kolegij “The Real Game of Thrones: From Modern Myths to Medieval Models” na kojem će predavati profesorica njemačkoga jezika i religije Racha Kirakosian te profesor srednjovjekovnih studija Sean Gilsdorf.

Kirakosian je kazala kako je ideju za osnivanje novog kolegija dobila od studenata koji su često pri čitanju srednjovjekovnih tekstova pravili usporedbe s knjigom George R. Martina “Game of Thrones”. Kako bi im prestala neprestano ponavljati kako je serija inspirirana poviješću, a ne povijest serijom, kaže da je odlučila iskoristiti njihov interes kako bi im omogućila da dublje shvate literaturu koju izučavaju, prenosi Klix.ba.

Ovo je jedan od najsuvremenijih pristupa izučavanju povijesti. Na ovaj način studenti će saznati kolike su zapravo sličnosti između knjige, serije i stvarnih srednjovjekovnih događaja od 5. do 16. stoljeća, prenose strani mediji.

Podsjećamo, prva epizoda sedme sezone serije “Game of Thrones” premijerno će biti prikazana 16. srpnja na mreži HBO.