Published On: Pet, pro 21st, 2012

Svetlana Broz navodno izmislila rafalno pucanje iz automatske puške ispred njene kuće u Miševićima

Svetlana Broz, samoproglašena žrtva napada „nacionalistički ofarbanih pojdinaca“, preko svojih nevladinih i „neprofitabilnih“ organizacija Gariwo i Imam petlju – Gariwo, izdala je prioćenje za javnost u kojem se okomila i na Slobodnu Bosnu.

„Iako se ideološki još uvijek ne uklapa u nabrojane medije, treba podvući da ih svojim pisanjem svesrdno podržava i tjednik Slobodna Bosna. Naime, u tom listu je 18. 10. 2012. Svetlana Broz optužena da je zahvaljujući raznovrsnim makinacijama profitirala preko milion eura!-piše Slobodna Bosna.
Uz tu optužbu data je i fotografija njene kuće te mjesto gdje se kuća nalazi. To nije ništa drugo do indirektni poziv na linč. Moguće je da je upravo taj tekst uzrok rafalnom pucanju iz automatske puške ispod kuće u kojoj živi Svetlana Broz u noći 29. 10. 2012.
Uočeno je, također, da je u noći između 17. i 18. 11. 2012. njena kuća bila pod prismotrom dvojice nepoznatih muškaraca, što takođe dovodimo u vezu s ovdje navedenim medijskim napisima. Ako, pak, nevedeni incidenti i neprijatnosti nisu izravna posljedica novinarskih izmišljotina, sigurno su u vezi sa širom organizacijskom potporom opstruiranju rada NVO Gariwo, FIP i Svetlane Broz“.
Slobodna Bosna je u MUP-u Katona Sarajevo provjerila tvrdnje Svetlane Broz o navodnim incidentima. Rečeno nam je da nikakvu pucnjavu, napad, prijetnje, kidnapovanja… Svetlana Broz nije prijavila nadležnim policijskim organima.
Posljednje suočavanje humanitarke i stradalnice sa sarajevskom policijom bilo je prije nekoliko godina, ali sasvim drugim, bizarnijim povodom. Humanitarka i prevarantica tada se fizički obračunala sa svojom susjetkom, izvjesnom Lajlom Almasuri, a povod je bio zajednički intimni prijatelj Sulejman Đapo. Istina, Svetlana Broz imala je i niz drugih konflikata sa komšijama, ali policija nije nalazila za shodno da se miješa u seoske svađe u naselju Miševići u okolini Sarajeva.
A o liku i (ne)djelu „moralne gromade“ Svetlane Broz, svjedočit će i njeni bivši suradnici u nekom od narednih brojeva Slobodne Bosne, piše ovaj list.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare