Published On: Sub, ožu 14th, 2015

ŠVEDSKA POLICIJA: Bomba nije bila namijenjena za teroristički napad, radi se o obračunu bandi…

Unatoč prvotnim informacijama da se radi o terorizmu, policija u Švedskoj tvrdi da bomba koja je napravljena u BiH i koja je trebala biti prebačena u Švedsku nije bila namijenjena za teroristički napad, javlja portal mi2.ba.

Mediji u BiH su nakon uhićenja objavili da je SIPA uhitila 5 osoba pod sumnjom za terorizam, te je priopćeno da SIPA surađivala s policijskim službama Nizozemske i Švedske.

Prema informacijama koje je objavila SIPA, osumnjičeni su uhapšeni kada su pokušali napustiti BiH s bombom u automobilu. Tri osobe su uhićene na granici, dok su još dvije uhićene u Sarajevu.

Uhićene osobe su osumnjičene da su napravili bombu u Bosni i Hercegovini prema narudžbi iz Švedske, i da im je bio plan da bombu dostave u Švedsku. Međutim, Adreas Fahlen, osoba iz odjela za odnose s javnošću policije u Švedskoj za švedski list Expressen izjavila je da sve to nema nikakve veze s terorizmom.

– Sve je povezano za kriminalnim bandama u južnoj Švedskoj – rekao je Andreas Fahlen. Prema švedskoj policiji koja je sudjelovala u akciji, bomba nije namijenjena terorističkom napadu.

Prema njima, bombu su naručile bande.

Švedsko ministarstvo vanjskih poslova nema informacija o uhićenju navodi list Expressen, i prenosi izjavu Johan Tege iz press odjela ovog ministarstva: “Primijetili smo izvješća iz medija. Ministarstvo vanjskih poslova nema informacija o događaju, ali ćemo proučiti podatke. “

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare