Svećenik spalio fotografiju pape Benedikta XVI na misi

Talijanski svećenik na nedjeljnoj misi spalio je fotografiju pape Benedikta XVI u znak protesta zbog njegova odlaska s čela Katoličke crkve, piše Reuters
Svećenik Andrea Moggi iz talijanskog mjesta Castel Vittorio vjernicima šokiranima zbog paljenja kazao da je bivši papa napustio svoje stado. Papu usporedio s ‘Kapetanom Kukavicom’.
‘Bilo je prekrasno’, rekao je Moggi braneći svoj postupak dnevniku La Repubblica. Benedikta XVI, koji je čelo Katoličke crkve napustio u četvrtak, usporedio je s kapetanom Francescom Schettinom, koji je na sudu optužen za napuštanje broda koji se nasukao na talijanskoj obali prije nego što su svi putnici bili sigurni te koji je u javnosti prozvan kao ‘kapetan kukavica’. Načelnik mjesta Gian Stefano Orengo rekao je da je svećenikova akcija dovela do toga da pola vjernika izađe iz crkve. ‘Prije nego što je počeo s homilijom svećenik je uzeo fotografiju pape i rekao da to nije papa i da nije pastir te da je napustio svoje stado’, kazao je Orengo te dodao da se Moggi poslužio svijećom kako bi zapalio Benediktovu fotografiju.