Published On: Pet, ruj 16th, 2016

SVEČANO DANAS U SARAJEVU: Peta godišnjica od ulaska Ante Pavelića u glavni grad BIH


Slika zaslona 2016-09-16 u 09.44.28Nekadašnji predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžja  otvorio je sinoć svečanu petu obljetnicu oslobođenja kraljevskog grada Sarajeva od HDZ-a, kada su združene patriotske snage SDP-a BIH, OHR-a, NSRZB-a i HSP-a BIH u vojno-redarstvenoj akciji “Platforma” oslobodile Sarajevo nakon višegodišnje okupacije HDZ-a, priopćeno je iz Ureda g. Lagumdžije.
Obilježavanje je započelo svečanim mimohodom veterana uz isticanje zastava ratnih postrojbi združenih bošnjačkih i hrvatskih snaga odanih Seferu Haliloviću,  HOP-a i HOS-a, inače generalu koji je blokirao put HVO-u prije prvog pada Jajca, čime je omogućo srpskim snagama osvajanje Jajca.
Slavlje je zatim  nastavljeno koncelebriranom misom  koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana fra Boris Dežulović uz  pomoć đakona Vjekoslava Lasića. Dežulović je prisutnima poručio “kako zbog golgote koju smo prošli, trebamo imati još više svijesti i razumijevanja čak i za one koje zovemo svojim neprijateljima”.

Fra Dežulović je potom u svom govoru naglasio važnost zajadništva u ovim bremenitim bespućima povijesne zbiljnosti te je najavio Predraga Lucića koji je za govornicom čitao ulomke govora Blaža Kraljevića, apstrahirajući njegovu tezu o Muslimanima kao hrvatskom cvjeću, što je popraćeno gromoglasnim pljeskom Željka Komšića.

Program je nastavljen prikazima video projekcija iz hercegovačke Lore, Dretelja Jedan u kojem su snage bratstva i jedinstva, Bošnjaci i Hrvati odani Kraljeviću, junaku BH današnjice i sutrašnjice, ubijai zločeste srpske civile koji su se osim što su bili živi usudili biti i Srbi. Dežulović je kazao kako važnost šutnje o Dretelju Jedan.
Moramo učiniti sve da se šutnja o hercegovačkoj Lori nastavi i da se govori samo o Dretelju Dva.
Zlatko_Kukic_Hadzic_0 (1)Ugledni Zlatko Lagumdžija u društvu još uglednijeg Slave Kukića, velikog gospodina, junaka današnjice, koji mrzi plagijatorstvo, zapošljavanje rodbine, imenovanja po političkoj liniji, korupciju u Eronetu, krađu struje, ne fejka ankete za strane naručitelje,  štiti pravo građana na isticanje vjerskih obilježja, naročito dok je učitelj marksizma i baš  nikome i nikada ne liže dupe.
Svečanost je nastavljena polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Vječne vatre te svečanom akademijom kojom je obilježena 5. obljetnica uznesenja Ante Pavelića uz Ivan sedlo i njegov ponovni povijesni ulazak u glavni grad svih Hrvata i Bošnjaka – Sarajevo.
Slika zaslona 2016-09-16 u 09.35.23
Tu su se izmjenjivali razni govornici, od gospodina Jurišića, gospodin Ćaneta Primorca preko posebnog izaslanika g. Lijanovića, koji je trenutno bio spriječen biti pristan u ovom svečanom trenutku, ispričao se i gospodin Zijo u ime najdraže ambasade koji također nije mogao doći, potom su tu bili ugledni prvaci SDP-a, DF-a , Antife, profesora Kukića, i svih koji preminuše u tom smilovanju i koji su  sudjelovali u 4 godine fašizacije Federacije BIH.
Slika zaslona 2016-09-16 u 09.36.12
Prigodnim govorom nazočnima se obratio tadašnji predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir koji je čestitao ovu ponosnu obljetnicu te poručio: “Naša obveznica današnjice je da sačuvamo od  zaboravnice ono što smo nakanili uraditi i šta smo uradili. Mi moramo zaštititi dostojanstvo svih nas, koje napadaju da smo mi kokterirali s fašizmom. A nismo. Jedna bista jednog poglavnika ne znači fašizam.
Glavni stan je samo to, glavni stan, nema to veze s ustaštvom, a portreti Ante Pavelića u uredima Platforme šta to koga briga. Budimir je naglasio važnost jačanja pozitivnog sentimenta prema Kraljeviću. Možda je on bio ustaša, al on je bio patriot i mi ga se nećemo odreći. Svoje pobjede moramo slaviti ponosno, posebno ovu u koju su utkane žrtve pravaša, glamočkog govečeta,  Lijanovića i ostalih iz Bosne i Hercegovine.
Ove spoznaje nam trebaju biti povod za veću ujedinjenost i predanost da u ovoj prelijepoj zemlji organiziramo život po mjeri svakog naroda.”.
Slika zaslona 2016-09-16 u 09.47.02

Prisutnima se obratio i visoki predstavnik BIH prigodnim vicom kazavši da sve pametno što je reko je reko, i da ga svaki put ismijavaju pa će on sada probati kao Mesić humorom.
Vic je išao ovako: “Trčala koka kroz kokošinjac, i za njom trčao pijetao hihi, i misli se koka šta da radim, ako pobjegnem neću se poseksati, ako stanem da se poseksam ispast ću štraca, i što mislite što je uradila koka?”
Na to je Ćane Primorac, predsjednik antifašističkog vijeća Glavnog stana HSP-a iz publike viknuo: “Pala je, pala je hahaha” na što je Inzko kazao : U pravu ste šjor Ćane pala je.
Nakon svečanosti, prisutnima je podijeljena knjiga jednog od ministara Platforme Vjekoslav Max Čambera pod nazivom  “NDH – jučer, danas, sutra” svojevrsni zbornik radova, koji je prisutnima tom prilikom kazao kako se NDH može gledati na razne načine a kako je on u svojoj knjizi nastojao prikazati, drugu, bolju stranu NDH.
Gospodin Čamber je, inače ukazom SDP-a danas šef ureda za europske integracije Vlade Federacije BIH. Kako je tu uposlen kao državi uposlenik, štiti ga SDP zakon, pa ga zločeste snage HDZ-a ne mogu smjeniti.
Tako da je član Pavelićeve stranke odlično zaštićen od bosanskih soc demokrata. Super je to informacija za nekakav tekst, al što bi se BH javnost o tome zamarala.
Ulomke iz knjige čitali su ugledni antifašistički dramaturg g. Frljić te ugledni mladi novinar i nadasve gospodin Bahtijar, poznat po uzviku “Hrvati rješeni!” – nakon što je prije pet godina proglašena vlada Platforme.
Inače gospodin Kožo nije nazočio ovoj svečanosti. Bio je samo Boris. Dežulović Boris. Borac protiv fašizma.Koji se malo češkio po glavi.

Poskok.info

Napomena: Ovaj tekst je satiričkog karaktera. On ismijava činjenicu da prva pera antifašizma u medijskoj sceni BIH, šute o ustašizaciji BH društva kada se ustašizacija koristi kao gorivo većinskog nacionalizma u zemlji. Satira je dio demokratske stečevine zapadnog društva. NGO portali i intelektualci većinskog nacionalizma ovaj tekst će nazvati govorom mržnje. No ovdje nema mržnje. Al ima nešto istine. Zna Boris da ima.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>