Published On: Pon, ožu 18th, 2019

SVE ZBOG TOG JER JE OSUDIO KOMŠIĆA? Loše vijesti za Dalića. Ovo se nije dogodilo ni jednom hrvatskom izborniku

Nevjerojatno zvuči podatak kako je Daliću od njegovoga prvoga nastupa na klupi, u listopadu 2017. u Kijevu, do današnjega okupljanja iščeznula cijela jedna momčad, dakle 11–orica reprezentativaca

Nijedan hrvatski izbornik nije na početku kvalifikacijskoga ciklusa bio suočen s ovakvim osipanjem reprezentativaca kao Zlatko Dalić. Nevjerojatno zvuči podatak kako je Daliću od njegovoga prvoga nastupa na klupi, u listopadu 2017. u Kijevu, do današnjega okupljanja iščeznula cijela jedna momčad, dakle 11–orica reprezentativaca: Subašić, Ćorluka i Mandžukić su se oprostili, N. Kalinić još je uvijek uvrijeđen, u fazi oporavka su Mitrović, Vrsaljko, Strinić, Jedvaj, Pjaca i Pivarić, dok je Lovren suspendiran!

Tako Dalić, prisiljen na gradnju kuće od temelja, usto i s teškom hipotekom drugoga mjesta na svijetu, kreće u kvalifikacijski ciklus u kojemu praktički nema pravo na kiks. Naime, Hrvatska u kvalifikacije kreće s četvrte pozicije na svjetskoj ljestvici, njezin najveći suparnik bit će Wales na 19. mjestu, Slovačka je 29., Mađarska 52., a Jurčevićev Azerbajdžan tek na 108. poziciji.

Brekalo na desni bok

U pripremi utakmice s Azerbajdžanom, u kojoj Dalića čeka Jurčevićev bunker, stručni stožer vatrenih počeo je razmatrati kako modificirati standardnu koncepciju 4–2–3–1 i reducirati broj obrambenih igrača. Naglasak je na što ofenzivnijoj varijanti sastava, a krilni igrač Wolfsburga Josip Brekalo spominje se kao rješenje za desni bok.

Brekalo je prošle jeseni odigrao jednu od ključnih rola u pobjedi nad Španjolcima u Zagrebu, dok mu na klupskom planu u ovoj kalendarskoj godini ne cvjetaju ruže. Još nije postigao nijedan pogodak u 2019. godini, a posljednju asistenciju upisao je prije mjesec dana u utakmici s Mainzom. Tko zna, možda baš sraz s Azerbajdžanom bude prekretnica u karijeri darovitoga Brekala…

Napomena: Prednaslov je jedan obični clickbait