Published On: Pon, srp 5th, 2021

Sve više nezadovoljstva oko odluke Grada Beča o obveznom testiranju djece

Odlukom Grada Beča o obvezi testiranja djece ogorčeni su roditelji, SOS Dječje selo, turistički djelatnici, ugostitelji, ali i mnogobrojni političari. Iako su znanstvene studije pokazale da su djeca najmanji porenositelji virusa, jer šire znatno manje aerosola koji su relevantni za prijenos koronavirusa nego odrasli, bečka uprava očito ima drugačija mišljenja pa tako za obiteljski odlazak u restoran i sl., uz odrasle, i djeca moraju biti testirana.

“Ovo je odbijanje stotina. Ugostitelji gube obitelj jer ni mi više ne možemo nuditi testove u lokalima, – objašnjava Peter Dobcak, predsjednik bečkih ugostitelja.

“Ta odluka očituje ogroman napor za tisuće djece i roditelja. Testovi antigena sa štapićem u nosu mučenje su mnogih šestogodišnjaka i često jednostavno nisu opcija”, – kaže Christian Moser, direktor SOS Dječje selo. “Za razliku od bolnih antigenskih testova, testovi za ispiranje grla imaju rok od 24 sata, a to znači da se opet gubi svaka spontanost te se bojim da potrebe djece nisu adekvatno ispitane i uzete u obzir u novim smjernicama Beča”, – zaključuje Moser, a prenosi Kronen Zeitung.

Bečki ÖVP govori o šikaniranju, a FPÖ o agoniji. A koliko je djece između sedam i dvanaest godina zapravo korona pozitivno? Odgovor: 31!

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x