Published On: Pet, pro 28th, 2012

Sve je više dokaza da ministar Helez i "družina" provode selektivnu reviziju ratnih vojnih invalida

Sve je više dokaza da ministar Helez provodi selektivnu reviziju ratnih vojnih invalida. Nakon prošlotjedne odluke sudaca Ustavnog suda Federacije BiH da je član 9. Zakona o reviziji branitelja protuustavan, sve je više dokaza koji potvrđuju kako federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez nije imao jednak odnos spram bivših pripadnika Armije BiH i HVO-a, piše Slobodna Bosna.
Posljednji primjer očevidne diskriminacije su zaključci sa sastanka koji je ministar Helez krajem studenog održao sa predsjednikom Saveza ratnih vojnih invalida BiH Aletom Hošićem i direktorom Instituta za medicinsko vještačenje Zijadom Hadžiomerovićem.
 Sve je više dokaza da ministar Helez i "družina" provode selektivnu reviziju ratnih vojnih invalida
Tada je, naime, dogovoreno da se, i to po nalogu federalnog Ministarstva za pitanja branitelja, odmah obustavi medicinsko vještačenje ratnih vojnih invalida iz Srebrenice, Bratunca, Goražda, Zvornika, Vlasenice, Žepe, Konjević Polja, Prozora/ Rame, Sanskog Mosta, Ključa i Odžaka. Medicinski pregledi bivših pripadnika Armije BiH tako će se, prema odluci ministra Heleza, ubuduće obavljati samo na zahtjev i inzistiranje ratnih vojnih invalida.
Znakovito je, međutim, da na sastanku koji je organizirao ministar Helez nije bilo predstavnika udruga HVO-a, kao i da je odluka o obustavi medicinskog vještačenja donesena tek nakon što su rigoroznu provjeru prošli gotovo svi hrvatski ratni stradalnici?! , navodi list.