Published On: Pet, lis 27th, 2017

Sve je u rukama političke elite na Balkanu, prošlost ostaviti u prošlosti

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić svečano je jutros dočekao premijera Republike Bugarske Boyka Borisova, koji je jučer doputovao u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

Nakon svečanog dočeka, uz vojne počasti i intoniranje himni dviju država, premijer Borisov je  razgovarao s predsjedateljem Zvizdićem, prenosi Večernji.ba

Denis Zvizdić je nakon sastanka s izaslanstvom Republike Bugarske, izjavio da je za BiH ovaj posjet izuzetno važan, jer su došli predstavnici države koja je prva priznala neovisnost BiH.

Po njegovim riječima, europske integracije i ekonomska suradnja su bili u fokusu današnjih razgovora, posebno imajući u vidu činjenicu da Bugarska preuzima predsjedavanje Europskom unijom od 1. siječnja naredne godine.

– Mi iz BiH u tijeku njihovog šestomjesečnog predsjedavanja očekujemo da ćemo ostvariti ključni cilj ove faze europskih integracija, a to je dobivanje kandidatskog statusa – naveo je Zvizdić.

Premijer Republike Bugarske Boyko Borisov je izjavio da je, kada je u pitanju napredak, sve u rukama političke elite na Balkanu i “u tome nitko drugi ne bi mogao da nam pomogne, ako mi sami ne shvatimo da prošlost treba ostati u prošlosti, a mi moramo ići naprijed“.

– Svako kretanje nedaleko od prošlosti uništava sve perspektive – smatra Borisov.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x