Published On: Sub, lis 30th, 2021

SVE IDE PO PLANU ZA NOVI USKRŠNJI DOMJENAK S KOMŠIĆEM: Puljić se kod japanskog ambasadora interesirao za tvrdoću jaja japanske prepelice


Politički analitičar Vinko P.  slobodni umjetnik koji već godinama radi performanse po zemlji ložeći raju da je  kardinal  primio je u petak u svom atelieru u Sarajevu koji je performativno nazvao  “nadbiskupska  rezidencija”  japanskog veleposlanika u BiH Makota Itu.

Kako se navodi, u otvorenom razgovoru Vinko P. je zahvalio japanskom veleposlaniku Itu što mu je donio na probu jaja japanske prepelice. Inače poznata po svojoj nevjerojatnoj čvrstoći.

Puljić je naime izgubio u tucanju od Komšića tijekom zadnjeg uskršnjeg domjenka te se odlučio osvetiti ali s tvrđim jajima.

Možda ga čak izazove na Božićnom domjenku ali iza kamera. Jer nije fora uskršnji običaj furati na FTV-u, na Božić.

Japanski ambasador kazao je Vinku da mu jamči  da će na idućem domjenku potpuno uništiti  Komšića.

Kako ste to rekli molim vas, zvuči malo grubo? -upitao je Makotu Puljić

S ovim oružjem ćete uništiti Komšića. Polomit ćete ga. Ništa neće ostati od njega. Vjerojatno više neće biti niti sposoban za posao, s obzirom kakve će udarce pretrpjeti, učinite to, kazao je japanski ambasador inače direktan rođak Bruce Lee-u i prijatelj od Veselina Gatala osobno.

Na to je Vinko ostao šokiran.

Druže Makota, radikalni ste, činite mi se i opasnima.Odakle ste vi? Imate li veze s Markotama iz Rakitna? Oni su prilično ratoborno pleme baš poput vas.

Naravno, Markote tj Makote su direktni potomci japanskog plemena Kamaso koje se raselilo svijetom nakon što je Jamato Takeru, japanski nacionalni junak, sin vođe plemena Jamato prerušen u sluškinju, pogubio vođu našeg plemena Kavakamitateru. 1886. godine.

Vidim volite povijest, hoćete da ja vas malo upoznam s poviješću Bosne i Hercegovine i s aktualnim položajem katolika koji su u ogromnoj većini Hrvati ?

Ja to već sve znam Vinko. Mene zanima hoćete li vi braniti čast svog naroda, s ovim jajima koje sam vam donio, ili nećete? Nemojte mi reći da sam ih džaba švercao?

Kako bi to ja da branim čast?

Pa zabijete oružje koje sam vam donio Komšiću u glavu. Znate da čovjek prijeti vašem narodu, da je nasilan, da je  huškač i nacionalist.

Ali mi smo dobri, ja sam nenasilan čovjek, kako to da ja udarim na Komšića?

Pa vi ste jedini Hrvat koji se viđa s njim. Spizdite mu ovo jaje u glavu i rješili ste problem Hrvata.

Ali zatvorili bi me ako mu se nešto dogodi?

Ne bi , uvijek možete reći da ste mislili da se  radi o običnom jajetu.

G. ambasadore vi mene nagovarate da primjenim silu protiv Komšića.

Naravno, to je pitanje časti. Primjenjuje i on silu protiv vas i vašeg narod. Mi u Japanu se učimo da je odgovor na silu samo sila.

Kako protiv mene primjenjuje? Pa pomogao mi je da onaj stan uknjižim.

Maloprije ste kazali da ste dio hrvatskog naroda.

Jesam pa šta, jel to neka obveza sada?

Naravno da jeste. Muškarcima je to sveta obveza.

Znate šta g. ambasad….. – nastavlja Puljić.

Japanski ambasador prekida Pulljića te se udaljava bez naklona i rukovanja i pri tome reče:

Samurajska čast mi ne dozvoljava da ovdje ostanem s vama u istoj prostoriji niti minute više. Ako odlučite biti čovjek i smjestite Komšiću jaje u oko, javite mi se da pojedemo sushi.

 

Ali gospodine, nastavio je Vinko, htio sam vam dati podatke o statistici iseljenih Hrvata,o brzini njihovog iseljavanja danas, Islamska zajednica naročito voli te moje statistike, imao sam još par ponavljajućih rečenica koje sam pripremio samo za vas, čekajte…

Začuo se samo zvuk zalupljenih vrata te ljutit, stog, nerazumljiv, komentar na japanskom:

なんて惨めな男

Napomena: Tekst je namjerna fikcija, namjerno i notorno ismijavanje Vinka Domjenka, koji uporno služi medijima majorizatora,  kao poluga kojom  naš narod u BIH nastoje predstaviti kao  molitvenu a ne političku zajednicu.

Nek konačno otpepa s tim. A i općenito neka otpepa.

Dok mu se u biskupiji događaju ne baš mala sranja, dok pojedino svećenstvo krši svako slovo crkvenog prava, podivljalo, osiljeno, bez ikakve kontrole matičnog ureda u Vatikanu, on se latio bavljenja svime osim stanjem u Crkvi. Na čast mu bilo.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare