Published On: Fri, Dec 6th, 2013

SVE DA SAKRIJE DOKAZE: Jerko za ukidanje županija u BiH

Narodna stranka Radom za boljitak, točnije privatna mesarska radionica pod ovrhom, suočena s činjenicom da klan Lijanović uskoro ostaje bez kompletne imovine čini sve kako bi prikrila preostale dokaze o vlastitom kriminalu. Jedan od najvećih projekata pljačke Hrvata u BIH bio je i 4-godišnji mandat g. Jerke u Vladi ZHŽ-a i nekim drugim županijskim Vladama. Procjenjuje se da je tijekom ljubavi njegove stranke i Jurišićevih pravaša samo ZHŽ županija uz blaglosov tadašnjeg HDZ90 olakšana za 49 milijuna maraka. Kako nakon što mu Hypo banka izvrši ovrhu nad svinjacima, Jerko ne bi morao dodatno kazneno odgovarati i za pljačku proračuna dao se u potpisivanje peticije za ukidanje županija. No budući da trenutno sustavom poticaja pljačka i Federaciju za očekivati je da će za koji dan krenuti i peticija za ukidanje Federacije. Nezgodno je samo što eto, nitko da organizira peticiju za ukidanje tužiteljstva BIH. Lijanovićima bi to bilo super.

 

U povodu katastrofalne ekonomske situacije u kojoj se nalazi FBiH i njezini građani, putem svog dopredsjednika i dopremijera u Vladi FBiH Jerke Ivankovića Lijanovića pokrenula je peticiju za ukidanje županija.

To, po mišljenju NS Radom za boljitak predstavlja put do novih zapošljavanja, olakšanje privređivanja u proizvodnom sektoru i financijske stabilizacije mirovinskog i zdravstvenog fonda, te lakši put za jeftiniju i efikasniju administraciju u FBiH.

Boljitkov prijedlog za izmjenu Ustava FBiH podrazumijeva uštedu do 500 milijuna maraka godišnje i to ukidanjem 10 županija.

U cilju što hitnije provedbe te inicijative Boljitak je pokrenuo potpisivanje peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”, koja se nastavlja i u subotu 7. prosinca u Sarajevu ispred Sarajevske Katedrale, ul. Ferhadija, u organizaciji Mladih za boljitak Stari Grad s početkom u 10 sati.