SVAŠTA: Umjesto da dobije poticaj u Ljubuškom uhitili građanina zbog uzgoja ljekovite indijske konoplje

I umjesto da se pod nadzorom kantonalnog MUP-a u Hercegovini pokrenu plantaže za proizvodnju ljekovitog ulja od marihuane, budući da je Hercegovina već prepuna destilerija, umjesto da se na taj način spriječi iseljavanje ljudi odavde, policija u Ljubuškom uhvatila je muškarca u Klobuku dok je zalijevao osam stabljika indijske konoplje dužine preko dva metra.

Možda je čovjek upravo imao namjeru iste destilirati i u Hercegovinu privući koju tisuću eura. Kad bi te tisuće eura potrošio dio od PDV-a otišao bi i na plaće policajaca. No ovako neće.

Zezu na stranu, u Hrvatskoj u Zaprešiću postoji plantaža pod nadzorom države na kojoj se uzgaja marihuana za destilaciju. Hercegovina mora razmisliti o tome. Budući da ima svoje zakonodavstvo, svoje sunce i nebo, i svoje ljude koji žele raditi. Plantaža pod nadzorom kantona. Uzgoj ulja od marihuane. Njegov izvoz. Manje komunističkog birokratizma i više kreativnosti. Drugovi. Bogamu.

”Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke operativnim radom na terenu došli su do saznaja da se u mjestu Klobuk, općina Ljubuški nalazi nasad indijske konoplje, nakon čega se pristupilo pretrazi terena kojom je pronađeno osam stabljika koje svojim izgledom i mirisom asociraju na indijsku konoplju.

U četvrtak, 31. kolovoza 2017. godine u mjestu Klobuk, lokalitet Dabrnja, općina Ljubuški oko 18.30 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije lišili su slobode osobu A.R. (1978.) iz Klobuka, dok je zalijevao zelene stabljike koje svojim izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Nakon lišenja slobode na licu mjesta izvršen je očevid od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH i PU Ljubuški, a po završetku istog osam zelenih stabljika dužine preko dva metra, posječeno je i smješteno u prostorije MUP-a ŽZH.

Po lišenju slobode nad A.R. u prostorijama SKP MUP-a Ljubuški otvorena je kriminalistička obrada, a u idućem razdoblju bit će obavljena sva potrebita vještačenja izuzetih dokaza.

O svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta bit će dostavljeno odgovarajuće izvješće Tužiteljstvu”, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.