Published On: Sat, Jul 29th, 2017

SVAŠTA: Neki opljačkani malinar iz Zavodovića Lijanoviću se još uvijek obraća sa “Poštovani”

“Poštovani bivši ministre, Za šta ste Vi sve direktno odgovorni utvrđuju nadležni sudovi i nije mi namjera da spekulišem kakav će biti ishod suđenja u slučaju vezanom za zloupotrebu dodjele poticaja koji se protiv Vas vodi pred sudom u Tuzli.

Ono što znam i bez suda jeste da vas malinarstvo nije zanimalo tokom vašeg mandata kao federalnog ministra poljoprivrede, sve dok ove godine niste osjetili da biste na našoj muci mogli prikupiti par političkih poena. Imali ste priliku da nam pomognete – niste je iskoristili. Bilo bi sad pošteno da barem šutite, iako znam da je puno očekivati poštenje od čovjeka koji je iza sebe ostavio samo pustoš i dugove.

No, svakako ću apelirati na Vašu savjest i zamolit ću Vas da prekinete plasirati u javnosti netačne informacije i lažna otvorena pisma, kao ono koje je jutros poslao medjima izvjesni Edin Begović, član vaše propale stranke iz Travnika ili kao ono koje je prije mjesec dana slao Vaš „očajni“ sljedbenik iz Konjica. Ova godina je i bez vaših političkih podmetanja teška za malinarstvo. Ne trebaju nam dodatne provokacije, ne treba nam ni politika.

Uzaludno se nadate uspjehu vaših trikova. Svakome u ovoj državi je jasno da nam ne želite pomoći već da se nadate protestima i paljevinama malinjaka i da se na sudbinu sirotinje pozivate samo da preko njenih leđa gradite svoj politički rejting. Uvjeravam vas da mi malinari nismo naivni i nećemo dopustiti da nas koristite u lične svrhe.

Tražite druge žrtve, a u međuvremenu: ugodne vam pripreme za nastavak suđenja ”

Nihad Imširović, malinar iz Zavidovića