Published On: Sri, ruj 23rd, 2015

SVAKA BI IH MAJKA ZA NEVJESTE HTJELA : Ove kurdske ljepotice dnevno ubiju i po deset ISIL-ovih zvijeri


Raparin, Roza i Deijly nisu mogle gledati ubojstva jezida u Sjevernom Iraku. Napustile su Tursku, odlučile se osvetiti.Oformile su žensku borbenu jedinicu
 
Iračku etničku manjinu, Jezide, ISIL-ovci vide kao zajednicu štovatelja vraga. Toliko ih mrze kad su u kolovozu prošle godine izvršili pokolj nad njima neke od žrtava su i žive zakopali. Raparin, Rozu i Deijly toliko je pogodila nesreća tih ljudi da su ostavile svoje život u Turskoj i odlučile se osvetiti za ubojstva nesretnog naroda.
Oformile su žensku borbenu jedinicu i sad ratuju protiv ovih islamskih militanata. Ubiju ih barem 10 dnevno. Inače islamski ekstremisti se boje smrti od ženske ruke jer u tom slučaju neće otići u raj poslije smrti.
– Kad smo čuli da ISIL-ovci stižu u Sinjar, drevni dom jezida, i ubijaju žene nije bilo mjesta razmišljanju što napraviti – kazala je Roza (22) najmlađa u skupini odjevena u maskirni prsluk na kojem visi šest bombi.
Militanti bi zarobili muškarce, žene i djecu te ih prisilili da se odreknu svoje vjere i prisegnu za odanost islamu. Ako bi odbili, ukrcali bi ih na kamione i odveli u polja smrti i prisilili da kopaju svoje grobove. Zatim bi morali kleknuti te bi im pucali u potiljak.Žene i djevojke bi odvodili u grad kao što je Mosul i pretvarali u seksualno roblje.

‘Nećemo odustati, borimo se do posljednjeg dana’

– To su činili prvenstveno da ih prisile da pređu na islam, a drugi razlog je bio što su htjeli poniziti i napakostiti ženama – istaknula je Roza.
Komandantica ove ženske gerile je Deijly (29) koja kaže da neće odustati od osvete i da će ubijati ISIL-ovce dokad god bude mogla.Do posljednjeg daha će, ističu sve tri, zaustavljati islamski ekstremizam.
– Ne vjerujem da će me moći uhvatiti, ali ako se to dogodi sama ću sebi presuditi – kažeRaparin (24), a tako misle i ostale cure. One vjeruju da je ISIL-ova propaganda puno moćnija od vojne sposobnosti.
– Kad ih zarobimo često vidimo da su pod utjecajem droga. A njima se najgore boriti sa ženama. To mrze i jako se toga zapravo boje. Jer ako ih žena ubije neće otići u raj. Ja sam ih puno ubila i uvjerena sam da ni jednoga ne čekaju djevice u raju – priča Deijly te dodaje da nije stvar da se žene samo bore nego i donositi svoje odluke i kreiraju politiku.
– Cilj je osigurati demokraciju i slobodu za žene!