Published On: Pon, sij 15th, 2018

SUŽIVOT JAČA: Predsjedniku općinskog vijeća Novog Travnika ne daju pečat

U moru apsurda kada je riječ o državnoj administraciji, jedna od najbizarnijih stvari posljednjih dana dolazi iz Novog Travnika.

Tamošnji predsjedavajući Općinskog vijeća (OV) Fabo Stanić tvrdi da mu je više od godinu mandata otet pečat tog tijela te najavljuje blokadu rada zakonodavne općinske vlasti i prijave nadležnim organima, piše Dnevni avaz.

Sporni pravilnik

– U 14 mjeseci mog mandata kao predsjednika Vijeća nemam pristup pečatu. Službenim putem u dva navrata tražio sam da mi pečat vrate, nikad nisam dobio nikakvo službeno objašnjenje. Službenici su mi rekli da je načelnik donio rješenje kojim pečat daje stručnom suradniku za rad Vijeća i on mi ga odbija dati. Čak su mi rekli da je načelnik naredio da se napravi pravilnik po kojem bi se meni onemogućio pristup pečatu, pa su mu kazali da je to nemoguće jer je riječ o dva različita organa vlasti – kazao je Stanić.

Najavio je da će zaštitu tražiti od nadležnih institucija, OSSE-a, Ministarstva pravde BiH…

Ispod tepiha

S druge strane, načelnik općine Refik Lendo (SDA) kaže da o tome ne zna ništa.

– Nemam pojma, ne znam tko pečat čuva. Trebamo vidjeti, ima zakon kako se čuvaju pečati – kazao je Lendo.

I dok novotravničke vlasti ne propuštaju nijednu priliku za podizanje međunacionalnih tenzija i prikupljanje lakih političkih bodova, pravi problemi u općini ostaju ispod tepiha, a apsurdni slučaj s pečatom samo je ogledalo cjelokupnog stanja.

Neće ništa potpisivati

– Policiju ću obavijestiti da pečat neovlašteno drže i da su ga prošle godine zloporabljivali prilikom sazivanje svečane sjednice za Dan neovisnosti… Neću potpisivati ništa, niti pozive na sjednicu, pa neka rad Vijeća bude blokiran, vidjet ćemo dokle – kazao je Stanić./HMS/