Published On: Sri, svi 5th, 2021

Šutnja o islamističkim ćelijama u BIH jeste šutnja kukavice

Član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić reagirao je na intervju koji je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović prije par dana dao za “Večernji list BiH”. Radi se o jednom od najboljih interviewa koje je Čović inače ikada dao. Moderan, europski, državnički koji jednako nudi rješenja i jednako misli na sve.

Komšić osim što služi za to da preotima tuđe, premda to čini loše, jer EU preko njega konačno shvaća što je to SDA i koji je konačan cilj, služi i da uveseljava SDA javnost svojim napadima na Čovića.

Ti napadi nemaju učinika. SDA glasači su stabilno biračko tijelo, a Komšićeve izjave odavno se u svijetu ne doživljavaju kao politički relevantne. On je naprosto političar bez naroda. Ne predstavlja ono što bi po Ustavu morao. BH narod koji je preživio 400 godina osmanskog kalifata. Čiti nepatvoreni islamizam.

Čović je, podsjetimo, uz ostalo kazao da se u Bosna i Hercegovina treba “urediti normalno društvo u kojem Hrvati neće strahovati od stvaranja unitarne ili islamske države”.

Kazaoo je i jednu drugu rečenicu: Da živi za dan kada se Hrvati u BIH neće morati okupljati oko HDZ-a. Koju Komšić naravno ignoriše a koja lijepo pojašnjava i dokazuje da je Čović za Komšića izmislio demokraciju.

“Oni koji maštaju o “građanskom društvu” u kojem bi proveli svoju viziju unitarne države, dominacije jednoga naroda, moraju znati kako od toga nema ništa”, rekao je uz ostalo Čović, kazavši da je vrijeme za dogovore (naravno, kao ih on vidi i želi) ukoliko “Bošnjaci žele sačuvati Bosnu i Hercegovinu”.

Potom je reagirao Šefikov nesuđeni šehid:

“Čovićevo nazivanje građanske države, islamskom državom nije ništa drugo nego govor tipičnog naciste. Tako govore svi desničarski neofašistički i neonacistički “političari”. To mogu biti “europske vrijednosti”, samo ako je nacizam pozitivna evropska vrijednost, a normalnim ljudima je jasno da nacizam nije vrijednost. Ono što je evropska vrijednost jeste sistem državnog uređenja zasnovan na građanskom konceptu”, kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Vidimo iz ove reakcije nervozu. Vidimo ogorčenost. Vidimo panično poslanog vojnika da pjeni po predstavniku naroda kojem je on, sluga SDA Prostora džihada, stranke koja je stvorila mnogog današnjeg europskog i američkog teroristu, izmakao stolicu. Mitraljezac međutim treba odgovoriti BH ali i američkoj javnosti: Kako to da u tri mandata koja mu je merhamet poklonio niti jednom rečenicom, ama baš nikada nije progovorio o islamstima iz BIH, svojim ratnim suborcima, koji su što u ratu, što poslije rata, uz povike “tekbir i allahu ekber” obredno klali BH građane ali i 3000 US građana 2001? Kako to da Komšić, i pored živog svjedočanstva, sada mrtvog čika Jovana nije smogao snage reći Bakiru ono što je čika Jovo davno rekao ALiji: Preko mene ste mislili farbati vjersku dimenziju svoje džihadističke vojske.

Komšićeva šutnja o stvarima o kojima je čika Jovo javno progovorio u brk klanu Izetbegović još usred rata, ne govore da je on islamist, dakako. Samo govore da je kukavica. Kukavica u službi Prostora Džihada. Ratni je to termin kojeg Komšić itetkako dobro poznaje. Ali se stidi reći. Jer je Kukavica.  Što i ne čudi. On je svojim očima gledao kako njegovi ratni suborci iz Jordana, Egipta, Sirije, Arabije, kolju BIH građane. I ostao je vjeran Prostoru Džihada. Logigčno je da će SDA to znati cijeniti.

Već tada se znalo – ovaj čovjek bit će naš prvi janjičar u sutrašnjem kalifatu, naš veliki vezir. BIt će to konačno nakon 100 godina ropstva pod zapadnim vrijednostima.

I evo ga već treći mandat, veliki vezir Željko, jaše svoju janjičarsku mazgu. Tvrdeći da je to europska vrijednost. Baš kao da nikada nije bio u Europi. I nije vidio federalno uređene zemlje višeslojnih entiteta. Kakve su danas većina zemalja Europe.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x