Published On: Pet, lip. 1st, 2018

Sutkinja u Puli oslobodila par koji je uzgajao marihuanu: ‘To je beznačajno djelo’

Izvanbračni supružnici iz Italije, koji su bili optuženi da su uzgajali marihuanu radi daljnje prodaje, oslobođeni su krivnje na Općinskom sudu u Puli. Sutkinja Vera Glasnović Gjoni stavila je kazneni nalog izvan snage, a potom supružnike i oslobodila krivnje.

Oslobođeni su jer je u postupku utvrđeno da je riječ o beznačajnom djelu, piše Glas Istre.

Biljke visoke između 14 i 65 centimetara

Naime, 48-godišnjakinju koja ima dvojno državljanstvo državno odvjetništvo teretilo je da je zajedno s godinu dana starijim suprugom, talijanskim državljaninom, od svibnja do sredine srpnja prošle godine u unajmljenom stanu u jednom istarskom gradiću uzgajala marihuanu.

Teretilo ih se da su nabavili opremu potrebnu za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, odnosno indoor šator, lampu, ventilatore i tekućinu za prihranjivanje biljaka i tako uzgojili devet biljaka konoplje. Biljke su bile visoke između 14 i 65 centimetara.

Ženu se teretilo za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a muškarca da joj je u tome pomagao.

HIV pozitivna

Međutim, u sudskom postupku okrivljena žena iznijela je obranu koju je potkrijepila konkretnom medicinskom dokumentacijom. Naime, još od 1996. godine je HIV pozitivna i boluje od Hepatitisa C zbog čega mora piti tablete i hodati na terapije. U obrani je navela da je 74-postotni invalid i da je zbog bolesti i lijekova imala problema s bubrezima i jetrom.

Glas Istre piše da je preko interneta nabavila svu opremu potrebnu za uzgoj konoplje, a suprug joj je pomogao u spravljanju preparata. Na sudu je kazala da joj je konzumacija maslaca s indijskom konopljom znatno poboljšala zdravstveno stanje te da je to za nju lijek.