Published On: Sub, sij. 27th, 2018

Susret najvišeg čovjeka i najniže djevojke na svijetu

Najviši čovjek na svijetu Sultan Kosen (35) iz Turske i Jyoti Amge (24) iz Indije, najniža djevojka na svijetu, posjetili su egipatske piramide i napravili zajedničke fotografije koje su obišle svijet, javlja agencija Anadolija.

Sultan Kosen sa svojih 246 centimetara, prema Guinnessovoj knjizi rekorda najviši je čovjek na svijetu, a Jyoti Amge najniža djevojka sa svoja 62 centimetra.

Piramide u Gizi su posjetili na poziv egipatskog Ministarstva kulture i turizma. Na ovaj način su pružili podršku egipatskom turizmu.

Iz Odbora za razvoj egipatskog turizma su priopćili da je najviši čovjek na svijetu prvi put u posjeti Egiptu, koju je započeo obilaskom turističkih i povijesnih mjesta u Kairu.

U njegovoj pratnji nalazila se i najniža djevojka na svijetu Jyoti Amge. Čovjek od gotovo 2,5 metra i djevojka od 62 centimetra zajedno su pozirali ispred piramida u Gizi.

Direktorica egipatskog Odbora Nesrin Osmanli izjavila je da će posjeta ovog dvojca trajati četiri dana te da će posjetiti piramide u Gizi, tvrđavu u Kairu, trg Tahrir kao i građevine koje se nalaze na ovom trgu.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer