Published On: Čet, ožu. 9th, 2017

Suradnja dvaju partnera na zavidnom nivou, treba motivirati i SDA

Nakon sastanka predsjednika HDZ-a BiH i SBB-a, Dragana Čovića i Fahrudina Radončića, obojica lidera obratila su se medijima kazavši kako je njihova suradnja na zavidnom nivou. Ipak, na suradnju bi trebalo nagovoriti i trećeg partnera, kazali su Čović i Radončić pri tom mislivši na SDA.

Tema sastanka dvojica lidera bila je aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini, te suradnja dviju stranaka. Dodali su kako su i analizirali do sada učinjeno, te se osvrnuli i na ono što bi tek trebalo biti učinjeno.

Čović je kazao da je procjena odnosa dvije stranke da su njihovi odnosi na zavidnom nivou, ali da će zajednički morati motivirati i trećeg partnera iz Federacije BiH da sarađuje, kako bi napravili iskorak kada je riječ o bilo kojoj razini u Bosni i Hercegovini.

Fahrudin Radončić istaknuo je da je jučerašnji razgovor između predstavnika SDA i HDZ-a, prema njegovom shvaćanju, bio neuspješan, te da bi u protivnom danas puno lakše bilo razgovarati svima.

“Većina današnjeg razgovora išla je u tom smjeru kako deblokirati i animirati trećeg koalicijskog partnera, da infrasrukturni radovi koje smo obećali građanima napokon počnu, da se više posvetimo rješavanju socijalnih i ekonomskih pitanja. Mi se svim silama moramo potruditi da to pokrenemo naprijed”, poručio je Radončić.

Čović je napomenuo da je, kad je riječ o Mostaru i izbornom zakonodavstvu, upoznao kolege iz SBB-a o čemu su jučer razgovarali s predstavnicima SDA.

“Naš prijedlog HDZ-a, odnosno HNS-a, u izbornom zakonodavstvu tretirao izbora članova Predsjedništva, Doma naroda i pitanje Grada Mostara, s vrlo konkretnim prijedlozima i za jedno i za drugo i za treće. Današnja naša procjena je da se čini sve da se ništa ne promijeni”, kazao je Čović.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer