Published On: Pon, pro 28th, 2020

Supružnici Izetbegović nemilosrdno metu sve stranačke oportuniste, Zvizdić bezopasan

Sada već bivši član Predsjedništva SDA i federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara danima je najzanimljiviji politički lik, barem na bošnjačkom većinskom prostoru, ne silazi s televizijskih ekrana i naslovnih stranica.

Javnost je žedna njegovih pojašnjenja o razlozima odlaska iz vrha najjače stranke, ali jednako zlobno od njega očekuje i guta sve intrigantne pikanterije i optužbe na račun vođe SDA Bakira Izetbegovića, njegove nadrealne moći i njegovih perjanica.

Razračunavanja

Nakon što je posve dovoljno objasnio motive  razlaza s omiljenim vođom, preostaje samo da on ili Bakir Izetbegović, preko Fikreta Prevljaka, sumnjivo izabranog čelnika sarajevske SDA, pritisnu okidač i trajno zapečate sudbinu nekadašnjeg ključnog savjetnika i kadrovika unutar posrnule stranke.

Pametnome je sada posve kristalno jasno, Aljoša Čampara je ‘pobjegao’ iz SDA zbog nemilosti, silne moći i nesnošljivog pritiska od strane neukrotive prve bošnjačke dame Sebije Izetbegović i glavnog operativca Osmana Mehmedagića, šefa OSA-e.

-Ja protiv Osmana Mehmedagića nemam ništa osobno, ali mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom’.

Govoreći o tome da li očekuje određene napade na njega zbog svog javnog kritiziranja stranke, Čampara je rekao da očekuje razne gnusne napade.

-Očekujem svašta. Sad će se objavljivati da sam kriminalac, narkomana, ljubavnik… Svašta će sad objavljivati i ja to očekujem. Samo ću jedno reći. Ukoliko napadnu moju obitelj, djecu, roditelje, prijatelje… Odgovor će biti brutalan. To neću tolerirati, pomalo opsjednut ‘Osmicom’ sipao je frustracije Čampara.

Treba li podsjećati kako su do jučer i Čampara i ‘Osmica’ u paketu bili omiljene uzdanice Bakira i Sebije Izetbegović, jednako kao svojevremeno i Elmedin Konaković, međutim očigledno je to rivalstvo u borbi za poziciju “s desna Ocu” preraslo u nepodnošljivu netrpeljivost pa i rat na terenu.

U tom vražjem razračunavanju Sebija i Bakir Izetbegović su se svakako opredijelili za beskrajno lojalnoga i puno značajnijeg Osmana Mehmedagića.

Aljoša Čampara je izbačen iz ‘obiteljskog’ krila  još na vrhuncu pandemije prije nekoliko mjeseci kada je prozvao Sebiju Izetbegović za grozno stanje u sarajevskome zdravstvu, a onda i za njezino zabadanje “noža u leđa” i poklapanje  stranačke županijske organizacije u Sarajevu. ‘Gatački’ klan je  razbijen.

Zvizdić

Vođa SDA Bakir Izetbegović je pustio niz vodu nekadašnju uzdanicu, ali je istim metkom uništio i drugu metu, Denisa Zvizdića. Odlaskom Aljoše  Čampare Zvizdiću su surovo sasječene krila i njegov status u SDA, osim ako on nešto radikalno ne poduzme, će se u budućnosti svesti na parlamentarno vegetiranje.

Nikako nisu u pravu oni koji predviđaju da bi se Denis Zvizdić mogao drznuti  i krenuti u nekakav kontranapad na supružnike Izetbegović. Imao je takvu šansu  prije dvije godine, ali je savio kralježnicu i nema više izgleda za njegovu kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

-Zvizdić bi bio odličan član Predsjedništva BiH i vjerujem da će se ponovo kandidirati i točno je da je prvi put odustao jer se kandidirala i Sebija Izetbegović, prognozira  više vođen željama nego realnošću njegov rođak.  Zadnja je ipak Sekina.

Ako je išta satisfakcija u “progonu” Čampare iz vrha SDA, to je onda  zasigurno nesporna činjenica da se Bakir Izetbegović opredijelio za jedan kontroverzni sustav u stranci i krajnje sumnjive  perjanice optužene za teška kriminalna i korupcionaška djela.

-Gospodinu Izetbegoviću sam više puta ukazivao na probleme u stranci i želio sam da se oni riješe. Unaprijed sam znao i upozoravao gospodina Izetbegovića na aferu Asim. Ali, po mom mišljenju, Izetbegović je danas okružen ljudima koji ga pogrešno savjetuju, potpuno je  ogolio istinu Čampara.

Zbog svoje uloge i težine u radu federalne Vlade i Sarajevske županijske skupštine Aljoša  Čampara će još itekako biti zanimljiva figura u političkom prostoru pa i bitan za još uvijek svoju stranku.

Bit će vjerojatno  i dalje ‘praćen’:

– Bio sam na sastanku sa svojim starim prijateljem i primijetio sam OSA-ine agente. Ne kažem da je to stalno, ali sam ih sasvim sigurno vidio. Moram istaći da se ne bojim nikoga, bojim se samo Boga, zaključio je Čampara.

“Jedan ode, a troje se rode ili možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, koji su napustili SDA i koliko glasova dobivaju,  brutalno odašilju poruke disidentima i pobunjenicima Sebija i Bakir Izetbegović. Tu priča i politička karijera u ‘zelenim odredima’ zamiru. J. S.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x