Published On: Thu, Sep 21st, 2017

Supruga donijela odluku koja bi mogla biti presudna za Michaelovo zdravlje

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher mogao bi uskoro biti prebačen na liječenje u SAD, pišu švedski Expressen i njemački Bravo.

Michael Schumacher stradao je prije gotovo četiri godine u skijaškoj nesreći u francuskom Meribelu, zadobivši teške ozljede glave. Nakon više operacija i nekoliko mjeseci provedenih u induciranoj komi 48-godišnji Nijemac se od rujna 2014. oporavlja u obiteljskoj vili u Švicarskoj, a o njegovu se stanju jako malo zna.

Specijalizirana klinika

Povremeno se javi netko od Michaelovih prijatelja ili bivših kolega iz automoto svijeta i sudeći prema njihovim izjavama, stanje legendarnog vozača nije dobro. No, glasnogovornica obitelji Sabine Kehm odbija dati bilo kakvu službenu informaciju.

U medije se sada probila glasina kako će Schumacher biti prebačen iz Švicarske u posebnu bolnicu za ozljede mozga u Dallasu. Odluku je, navode Expressen i Bravo, donijela njegova supruga Corinna u nadi da će nova vrsta terapije pomoći Michaelu.
“Imamo veliko iskustvo u liječenju pacijenata s ozljedama mozga. U Europi vjerojatno nema klinike koja ima toliko slučajeva kao mi”, rekao je dr. Mark Meeks iz bolnice u Dallasu.

Bez potvrde glasnogovornice

Glasnogovornica Kehm i ovom je prigodom odbila potvrditi medijske navode.
“Michaelovo zdravlje nije javna stvar i zato je nećemo komentirati”, rekla je Kehm njemačkim medijima.

net.hr