Published On: Pon, lis. 9th, 2017

Supruga Bakira Izetbegovića primala plaću i do 10.000 KM mjesečno

Izetbegović je u priopćenju u kojem tobože demantira astronomska primanja zaboravila spomenuti i da je radila u Upravnom odboru KCUS-a. Za taj angažman također je obilato novčano nagrađena.

Sebija Izetbegović, sadašnja ravnateljica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kao ravnateljica Discipline za ginekologiju, akušerstvo i pedijatriju mjesečno je zarađivala i do 10.000 KM! Pokazuju to podaci Porezne uprave Federacije BiH iz 2009. i 2010. godine. Platna tabela u posjedu je „Dnevnog avaza“, a vrtoglave brojke ništa su u usporedbi s plaćom koju Izetbegović sada kao ravnateljica zarađuje u KCUS-u. .

Vrtoglave brojke

Slovom i brojem, na račun Sebije Izetbegović u 2010. godini, uključujući i prosinac 2009., na račun je leglo 94.623,26 KM! Ovaj dokument potvrđuje da je priopćenje koje je objavljeno u pojedinim medijima, a koje je poslala Press-služba KCUS-a, a diktirala ravnateljica Izetbegović, čista laž. Navedeno je, naime, da su „navodi o visini plaća generalne direktorice, kao i njenih suradnika, koje je iznio Ismet Gavrankapetanović, smijenjeni šef Ortopedije, apsolutno netočni“.

Pisani dokazi

– Ni tada, kao ni danas, prof. dr. Izetbegović nije imala plaću 6.000 ili 7.000 KM, niti je bila “zlatni menadžer” u mandatu brata prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Plaća prof. dr. Izetbegović je i u vrijeme dok je obnašala funkciju ravnateljice Discipline za ginekologiju, akušerstvo i pedijatriju bila niža od tadašnje plaće glavne sestre KCUS-a, o čemu postoje jasni pisani dokazi – navedeno je u tom priopćenju KCUS-a. No, dokumenti u posjedu „Avaza“ otkrivaju suprotno, da je Izetbegović zarađivala između 6.800 i 10.000 KM. Najnižu plaću Izetbegović je dobila u rujnu 2010. godine. Tada joj je uplaćeno 5.738,37 KM. Možda je, dok je diktirala i pisala ovo saopćenje, ravnateljica Izetbegović mislila samo na taj mjesec, koji jedino pokazuje „istinitost“ u ovom priopćenju, jer je jedino tada plaća Izetbegović bila niža od 6.000 KM.

Zarada u Upravnom odboru

Izetbegović je u priopćenju u kojem tobože demantira astronomska primanja zaboravila spomenuti i da je radila u Upravnom odboru KCUS-a. Za taj angažman također je obilato novčano nagrađena.

Dnevnik.ba

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer