Published On: Pet, tra 30th, 2021

SUPERHICK GRADONAČELNICA: Štedi novac bogatom Sarajevu koji živi od pljačke siromašnih gradova Federacije BIH

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odlučila se na populistički potez. Odlučija je da neće imati savjetnike koji za svoj rad dobivaju naknadu.

Novac koji Sarajevo prikuplja od ostatka FBIH, i dotacijama putem kantonalne vlade, otet je novac. Radi se o nepravednoj raspodjeli novca od PDV-a. Što će reći da su i kantonalni i gradski proračun Sarajeva sami po sebi harač proračuni jer pljačkaju osim “UZP” područja i područja koja je obranila slavna ABIH od pljače i paleži. Ali evo nitko u miru ne može obraniti ono što je obranjeno u ratu. Tako putem redovnih PDV raspodjela Sarajevo godišnje uzme samo kantonz Tuzli preko 40 milijuna maraka. Naravno da toliki doticaj novca itekako utječe na gradski proračun. Eto sad se tu unutar ionako nepravednog gradskog proračuna našlo nešto savjetnika nove gradonačelnice, raditi besplatno.

Wow. Baš divno.

Kako navodi, Statutom je predviđen Gradski savjet u koji može imenovati osobe koje će joj pomagati u radu.

”Donijela sam Poslovnik i sa ponosom mogu reći da sam imenovala vanjske članove savjeta koji će raditi bez naknade”, poručila je Karić na zvaničnom Twitter profilu.

Ističe da su eksperti iz različitih oblasti spremni potpuno besplatno raditi za dobrobit grada.

”To je još jedan dodatni motiv da se borimo za napredak. Ušteda za Grad na radu savjeta tijekom četiri godine iznosi oko 120.000,00 KM”, zaključila je.

Inače  ušteda Sarajevu od 120.000 maraka nešto je kao ušteda od 1000 maraka na razini prosječnog grada u FBIH.

Ezekijel Bluff vjerojatno se ne bi složio. A i propagandni stroj saraj medija.