Published On: Mon, Dec 2nd, 2013

SUPER JE BITI PRAVAŠ: Tko o čemu Zvonkudin o diskriminaciji Hrvata u BIH

Hrvatska stranka prava BiH, sramotna nacionalistička bošnjačka ukrasna partija s hrvatskim predznakom, koja je na čelu sa Zvonkom Jurišićem pristala diskriminirati Hrvate u BIH, iako su članovi iste pripadnici tog istog naroda,  ujedinjena skupa sa lijevim i desnim bošnjačkim nacionalistima iz SDPBIH i SDA   oglasila se priopćenjem za javnost , u kojem izražavaju zabrinutost zbog diskriminacije birača u BIH. Onih istih čiji im glas na izborima u BIH apsolutno ne predstavlja nikakav  imperativ djelovanja. Zašto? Zato što je pravaški nagon za stolicama jači od sile logike i političke korektnosti.

No moguće je i da Zubar polako pakuje kofere. Slično kako je to pred kapitulaciju fašizma u NDH odradio i onaj čije biste HSP posve nesmetano drži po uredima i zbog čega nikada na “antifašističkim” medijima, niti od strane Dežulovića ili Jergovića nitko iz te stranke nije nazvan “pravaškom pičkom” kako to Jergović ovih dana slikovito krsti Šimunića. Naime, u sarajskoj praksi šutanja malobrojnijih pokazalo se kako najveći “antifa” pisci zamuče kada mali hrvatski ustašoidiotizam bude upregnut u veći projekt dominantnog bošnjačkog građanskog nacionalizma. Onda se ti sarajski Šimunići i Mije nekako , jelte , prešute… Pa šuti Boris, šuti Miljenko, šute pravosudne institucije, Banci, Čičci, Pičci…

 

Nakon referenduma koji je održan jučer u RH, u priopćenju navode kako je ova stranka iz BIH više nego zadovoljna rezultatima Referenduma za normalan brak, gdje je oko dvije trećine onih hrvatskih državljana što su izašli na referendum glasovalo za brak kao zajednicu muškarca i žene.

Smatramo kako je Referendum za normalan brak početak jačega društvenoga očitovanja one izvorne društvene zbilje među Hrvatima koja je spremna poslati jasnu poruku onima iznutra i izvana koji nam nameću antihrvatski identitet. Oni koji hrvatsko društvo žele pod maskom naprednosti ili možda tolerancije ili pak njihove omiljene podvale prijetnjom optužbe za govor mržnje okrenuti protiv narodnoga i katoličkoga ćudoređa dobili su na referendumu pravi odgovor, koji na ovome ne smije stati”, stoji u priopćenju,

Hrvatska stranka prava BiH se u ovom priopćenju zahvaljuje građanskoj udruzi ‘U ime obitelji’ koja je na najbolji mogući način uspjela ostvariti uvjete za Referendum i ispravno definirati referendumsko pitanje.

‘Podržavamo odluku građanske udruge U ime obitelji uskratiti akreditaciju onim medijima koji su se izrugivali s moralnim odrednicama uvriježnjenim u bili hrvatskoga naroda.

U referendumskim debatama od onih koji pod maskom naprednosti želi podvaliti kako je ovo bio referendum protiv neke seksualne manjine poručujemo kako je ovo bio referendum za hrvatski katolički brak i obitelj. Isto tako, začuđujuća je kampanja onih koji mole da ih se ne zove stožerom jer su valjda neki zaostali štab, kada prijete da ćemo doći na margine europskih vrjednota i kao takvi biti žigosani od te Europe. Međutim, situacija je upravo obrnuta. Cijela istinska te čovjeko i bogo ljubna Europa uprla je oči u Hrvatsku kao onu zemlju koja će se jasno odrediti po pitanjima koji se tiču morala i prirodnoga ćudoređa. Nažalost u Hrvatskoj su na vlasti oni koji neće kapitalizirati ovu činjenicu u Europi nego će protivno rezultatima referenduma izmišljati neke demonske Hrvate koji su homofobni”, navode iz HSP-a.

Hrvatska stranka prava BiH oštro prosvjeduje zbog očite diskriminacije birača državljana Republike Hrvatske koji ne žive u domovini da se prethodno moraju registrirati. Ovom odlukom Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske je ove birače praktično kvalificiralo kao građane drugoga reda.