Published On: Thu, Jul 6th, 2017

“SUOČAVANJE” S POVIJEŠĆU: Skup podrške za Ratku Mladiću 11. srpnja u Banjaluci

BANJALUKA – Koliko su haaške presude utjecale na suočavanje sa zločinima u BIH najbolje govori podatak, da je čak i Ratko Mladić u nekim krugovima stekao status heroja.  Policijskoj upravi Banjaluka za 11. srpnja  ove godine prijavljen je naime skup podrške generalu Ratku Mladiću kojem se sudi u Haagu, i to okupljanje je odobreno, potvrđeno je iz policije.

Kako je navedeno, pripadnici PU Banjaluke osiguravat će ovaj skup.

Šetnja će biti održana od Trga Krajine do Narodnog pozorišta RS u 18 sati  pod nazivom “Podrška generalu Ratku Mladiću – stop lažima o Srebrenici”

Ratko Mladić bio je zapovjednik postrojbe koja je u Srebrenici odvojila muškarce i dječake od žena. Osobno je naredio streljanje tisuća ljudi i strastvenim govorima poticao vojnike na ubojstva. Premda se radi o najvećem zločinu 21.og stoljeća Haaški sud zaključio je da Srbija nema veze s tim. Odnosno upozorena je da nije dovoljno učinila da se to dogodi. Nizozemcima je presuđeno da su krivi 30% od ukupnog broja streljanih koje su prepustili Mladiću. Time je morbidnost ovog suda doživjela svoj vrhunac.