Published On: Pon, velj 10th, 2014

HVALA NOVA TV: Ivana Petrović druga novinarka u RH koja je iz BIH prenijela istinu!

Ivana Petrović drugo je novinarsko ime u Hrvatskoj koje je nakon urednika 101-ice u jednom masovnom mediju o BIH iznijela drugačiji stav od onog kakav se brutalno ovih dana nameće u hrvatskoj javnosti. Ona  je u svom prilogu pojasnila da se u BIH ne događa socijalno ujedinjenje triju naroda nego projektirana kriza u bošnjačkim kantonima. U nastavku je njen prilog u pisanoj formi kao i link na video prilog.

 

 

Bosna i Hercegovina vrije, ozbiljno vrije. Socijalni nemiri, socijalni nemiri, viču svi. Iako ovi nemiri nisu ni socijalni ni slučajni. Buknuli su u petak, u kantonima s bošnjačkom većinom i Lagumdžijinom vladavinom, na dan otvaranja Olimpijskih igara u Sočiju, u zemlji u kojoj Turska vodi gotovo sve političke procese. Uz prvotnu potporu Amerike i frktanje nosom Europske unije koja je sama taj prostor potpuno politički zapustila. Proces koji profesor Tanasković, ugledni srpski diplomat, naziva neoosmanizam.

Događa se ovo u trenutku kad Velika Britanija ozbiljno Hrvatima osporava status konstitutivnog naroda. U Sarajevu je spaljen deponij arhiva iz vremena Austro-Ugarske, došli su i do Mostara. S velikom sigurnošću se može tvrditi da su izazvani ne bi li isprovocirali međunacionalni sukob u Federaciji. SDA se zalaže za ukidanje županija, što nije ništa drugo doli satiranje hrvatske konstitutivnosti. Molotovljevi kokteli su bacani i na zgradu te glavne bošnjačke stranke. Po starom receptu sionskih mudraca. Uništiti ono što nam smeta, žrtvovati u tomu nešto i što je naše. I nakon toga upravljati procesima. Zato je dobro da je premijer danas u Mostaru.

 

Prilog je na ovom linku i treći je po redu na priloženom videu:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pregled-tjedna-ivane-petrovic-evo-najvaznijih-dogadjaja-proteklog-tjedna—322873.html