Published On: Pon, svi 17th, 2021

VUČIĆ: Džaferoviću uvijek jednako krive Srbija i Hrvatska

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se cijela regija nalazi na europskom putu i da bi trebalo zajedno raditi na tome.

On se obratio novinarima nakon sjednice na summitu Brdo-Brijuni.

“Podržali smo namjere drugih za otvaranjem datuma za pregovore”, rekao je on.

“Srbija se oduvijek zalaže za nemijenjanje granica”, rekao je Vučić.

On je naveo da inicijativa Srbije nije prihvaćena.

“Ne trebaju se menjati granice u skladu s pravilima koja su ustanovili Ujedinjeni narodi”, napomenuo je on.

Kako je kazao, za Srbiju se ne mijenjaju granice, osim onih koje su prihvatile UN.

“Spominju se granice, koje bi trebalo brisati zbog protoka robe i ljudi”, rekao je Vučić.

Kako je napomenuo, nije mu bilo burno na sastanku, već je uživao.

Istakao je da mu je drago što je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović iznio svoj stav, ali da točke koje je iznio protiv Srbije i Hrvatske nemaju smisla.

“Džaferović je govorio o tome da nismo potpisali granicu, pa sam mu objasnio da smo jedno dogovorili pa su promijenili svoje želje kad su došli u Beograd. Rekao sam da pita Ivanića, Čovića, Bevandu i druge. On uvijek pravi tu vrstu paralelizma, jednako su mu krive Srbija i Hrvatska”, izjavio je u Sloveniji.

Kako je rekao, Džaferović je imao “i šest točaka protiv Srbije i šest protiv Hrvatske”, na koje je Vučić odgovorio da nemaju smisla.

“Ja sam zadovoljan što je on rekao što misli, mi smo rekli što mislimo. Došli smo da iznosimo različite ideje, a ne da iznosimo iste, da se tobož mnogo volimo, ljubimo u obraz, a kada se vratimo kući da govorimo jedni o drugima sve najgore”, poručio je./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>