Published On: Čet, ožu. 9th, 2017

SULJAGIĆ: Podržao Bakira oko Revizije, sada ga optužuje da je izdajnik

On je kazao da je odluka Međunarodnog suda pravde u Haagu “historijski šamar povlađivanja politici HDZ-a BiH od SDA”.
Kakve veze ima neuspjeli jednostrani Bakirov podnesak, na koji su ga svi na sarajevskoj sceni nagovarali, s ovom tezom o povlađivanju nije jasno. No bi će da raji dobro zvuči. Podsjećamo , sve bošnjačke stranke stale su iza Bakira Izetbegovića oko revizije. Sada kad je pala skaču mu za vrat.
Suljagić ima i novu bizarnu tezu. Nije za nedonešenje odluke protiv revidiranja tužbe protiv Srbije kriv Mladen Ivanić, nego je kriv Čović. Nije dakle kriv srpski član predsjedništva, jer je bio protiv, nego je kriv onaj koji je bio suzdržan:

“Odluka je odbijena iz tehničkih razloga jer Predsjedništvo BiH nije moglo da je donese. Red je da građane BiH podsjetimo da Predsjedništvo BiH nije moglo donijeti odluku, ne zbog Mladena Ivanića već zbog Dragana Čovića. Njegova suzdržanost bila je nož u leđa državi i žrtvama agresije na BiH “, rekao je Suljagić.

Premda je lijepo čuti, da konačno iz Sarajeva priznau agresiju na  BIH. 90-ih nisu tako tvrdili. No upada u oko ovaj Suljagićev pokušaj ,da BIH predstavi kao državu Bošnjaka i Hrvata, ali ne i Srba, i državu koja će, premda je i srpska država, dizati tužbe protiv Srbije. Potom upada u oči kako majorizatorski političari smatraju da bi hrvatski član predsjedništva trebao djelovati. Onako kako to osmisli Sarajevo. Dakle onako kao Komšić.

Istaknuo je da je ovo dokaz da SDA “ne zna i nikada nije ni znala voditi državu te da će ova stranka uvijek između države i stranke izabrati političku stranku”.

“Ovo je dokaz da smo mi iz Građanskog saveza imali puno pravo da Izetbegović i ljudi oko njega isturaju žrtve ispred sebe da bi sakrili kriminalni nemar i nerad u proteklih deset godina”, kazao je Suljagić.

Eh da ovo sa guranjem žrtava ispred sebe izjavi netko drugi, možda bi i bilo slušljivo. Dalje se nije dalo čitati…

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer