Published On: Uto, srp 31st, 2018

SULJAGIĆ NASTAVLJA KOMPROMITIRATI POZICIJU BAJROVIĆEVE SUPRUGE: Muslimani u BiH trebaju još više agresivnosti, miroljubivost je greška

Emir Suljagić objavio je novi ratnohuškački post na društvenoj mreži Twitter u kojem upozorava bh. muslimane da je miroljubivost greška. Novi dan, nova prilika za govor mržnje Emira Suljagića…

U postu poziva bosanskohercegovačke muslimane da budu što agresivniji i ratoborniji prema svojim susjedima.

“Za zapisnik: muslimanska želja za rahatlukom je u direktnoj proporciji sa brojem naših sunarodnika u masovnim grobnicama. Ne treba mi rahatluk i ne treba mi da živim u rahatluku sa gamadi koja mi prijete klanjem.”

Ovaj grozmorni post jasno poziva bh. muslimane da miroljubivost zamijene agresijom a spominjanjem riječi “gamad” jasno je i da pokušava dehumanizirati pripadnike drugih naroda koji žive u BiH te tako poziva na njihov linč.

Inače, Suljagić kao i cijela stranka GS, poznat je po svojim ultranacionalističkim i šovinističkim stavovima prema Hrvatima i, u nešto manjoj mjeri, Srbima u BiH.

Sam Suljagić je pak godinama bio na marginama bošnjačke politike i javnosti, no u posljednje vrijeme sve više ulazi u sarajevski politički mainstream te se neki njegovi stavovi mogu iščitati i u izjavama dužnosnika SDA a posebno stranaka tzv. bošnjačke ljevice.

Riječ je o čovjeku koji, kao i stranka kojoj pripada, svakodnevno govorom mržnje truje javni prostor u BiH, poziva na rat i naoružavanje Bošnjaka, kao i na linč Hrvata i Srba piše  Dnevnik.ba.

Međutim nije bitan toliko Suljagić, koliko je važno da javnost u SAD-u konačno sazna da je NED-ov ogranak, koji za Balkan vodi Bajrovićeva supruga Ivana Cvetković u bliskoj vezi sa Bajrovićem i Suljagićem. Ukratko preko nje, Bajrović je na izvoru informacija NED-ovih projekata.  Nije čudo da Bajrovićev prijatelj Brkan stoga prvi saznaje za projekte i da je na izvoru svih informacija vezanih za američke NGO-e u ovoj zemlji. Radi se o osobi koja je odbila unosan posao u Češkoj, i vlasnik je tri stana u Sarajevu. Sve što radi su NGO projekti.

Sama Ivana Bajrović ušla je u fokus američke javnosti nakon što je procurilo da je FakeNews koji je NewsWeek objavio i u kojem je tvrdio da je doček Vatrenih počeo uzvikivanjem ustaških povika, nastao tako što se novinarka tog magazina pozvala na Bajrovića kao na izvor. A on je suprug Ivane Bajrović. Cijelu stav je raskrinkao hrvatski odvjetnik Luka Mišetić. Trojac Bajrović, Suljagić, Jasmin Mujanović od tada je sam upao u oko američke javnosti. Iako bi danas voljeli da nisu. I kao ime samo se nametnulo ime Ivane Cvetković Bajović.  Ona je s njima skupa startala u ACIPS-u. Koje je potom dvojac, Bajrović Suljagić, prema svjedočenjima bivših ACIPS-ovaca, što drugo nego razvalio.

Inače nije nam jasno kako jedna ozbiljna US organizacija, poput NED-a,  koja nastoji u BIH raditi sa svim stranama može na čelu iste imati suprugu nekog tko se javno deklarira kao nacionalist i kao politički radikalan, te okrenut samo pitanjima jedne nacije, premda NED zagovara nadnacionalan pristup.

Naime teško ćete pronaći istup Bajrovića ili Suljagića u kojem izražavaju žaljenje za stradanjima Srba i Hrvata u BIH, ili opis neke hrvatske jame u FBIH koju je načinila ABIH. Naprosto se radi o osobama okrenutima isključivo bošnjačkom nacionalnom pitanju. Teško ćete naći i kod Cvetkovićke bilo kakvo djelovanje koje propituje bošnjački nacionalistički narativ, naročito narativ njenog supruga. Koji se u SAD-u lažno predstavlja kao bivši političar. Iako je aktivan političar.

Ukratko Suljagić kompromitira Bajrovića,  oba skupa i zajedno kompromitiraju Cvetkovićevu , koja je na čelu NED-a za Balkan. I svi se skupa nadaju da to Amerikanci u BIH neće primjetiti.

Ove informacije morale bi biti važne US ambasadi u BIH, jer se preko njih jasno kompromitira djelovanje američkih fondacija u BIH.

Podsjećamo , NED je fondacija američkih demokrata, kojoj je na prvom mjestu promocija demokracije, mira, pomirenja i zapadnih vrijednosti u postkonfliktna društva jugoistočne Europe. Što među njima čini čovjek opsjednut ratom, ili pak dvojac koji poziva na naoružanje, nije nam niti malo jasno.

Možda da nam pojasni šefica NED-a za Balkan? Bajrovićeva.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x